Menu

.      

Nädalavahetusel toimub Võru linnas Kuperjanovi jalaväepataljoni, liitlasüksuste ja Kaitseliidu ühine õppus

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Õppus Tormihoiatus 2016 kulmineerub Võrus 29. aprilli õhtust kuni 30. aprilli pärastlõunani toimuva linnalahinguga, kus linna ründab kolmelt suunalt Kuperjanovi jalaväepataljon koos liitlastega. Linna kaitsel on Võrumaa ja Põlva maleva ning Kuperjanovi jalaväepataljoni üksused.

" Linnaruumis sõjaliste õppuste läbiviimine on vajalik mitmel põhjusel. Esmalt saada kogemus sellisel alal. Linnaruum on keerulisem, situatsioonid ajas väga kiirelt muutuvad ning nõuab ülematelt väga palju koordineerimist ja kiiret otsuste vastuvõtmist. Lisaks võimalust näidata kõigile, mida me oskame ja tõsta huvi riigikaitse vastu," ütles Võru malevkonna pealik nooremleitnant Toomas Piirmann.

Linna ründab kolmelt suunalt Kuperjanovi jalaväepataljon koos liitlastega. Linna kaitsel on Võrumaa ja Põlva maleva ning Kuperjanovi jalaväepataljoni üksused.

Kaitseliidu poolt võtab õppusest osa ligi 200 kaitseliitlast, kes harjutavad lahingutegevuse planeerimist, ettevalmistamist ja läbiviimist hoonestatud alal.

Nooremleitnant Piirmann: "Võru linnalahing toimub juba kolmandat korda. Seda on võimalik saavutada ainult väga hea koostööga Kaitseliidu, Kuperjanovi jalaväepataljoni, linnavalitsuse, kohalike ametkondade ja linnakodanikega. Teisiti poleks võimalik viia läbi õppust linnas koos imitatsioonivahendite kasutamisega ja seda isegi öösel."

Laupäeval 30. aprillil kell 14.00 - 15.00 on kõik huvilised oodatud kaema Kaitseväe ja liitlaste relvanäitust Võrus Rannatare ees (Vee tänaval), kus sõdurisuppi pakub Naiskodukaitse Võrumaa ringkond.

20 PÄEVA ENIMLOETUD