Menu

.      

KIK plaanib Võrus toetada kahe kütusefirma tanklaprojekti

FOTO: VT

GAASITANKLA • Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) plaanib kauaoodatud Võru gaasitankla ehitamiseks määrata toetused nii aktsiaseltsile Alexela Energy kui ka osaühingule Jetgas. Tankla tulevane põhiklient AS Hansa Bussiliinid alustab seejärel kahe kütusefirmaga hindade ja tingimuste osas läbirääkimisi.

KIKi energeetika juhtivkoordinaator Siim Umbleja lausus eile, et suure tõenäosusega määratakse toetus mõlemale taotluse esitanud firmale, sellekohane lõplik otsus tehakse lähima nädala jooksul. Ühe projekti maksimaalne toetussumma on 350 000 eurot.

Umbleja sõnul on Võrumaa jaoks tervikuna kasulik, kui toetus määratakse mõlemale kütusefirmale, sest seeläbi tekkiv konkurents hoiab kütusehinnad all. „Üks firma ei saa hakata hindu dikteerima ja oma kasumimarginaale kõrgeks ajama,” lisas ta.

Bussifirma pruudi, tanklad kosija rollis

Võru maavalitsuse korraldatud liinihanke üheks tingimuseks oli keskkonnasäästlike gaasibusside kasutuselevõtt. Bussid on juba Eestis kohal, puudub aga nende teenindamiseks vajalik tankla. Hanke võitnud AS Hansa Bussiliinid kasutab inimeste vedamiseks asendusbusse.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD