Menu

.      

Homme on lastekaitsepäev

13. mail kella 14.50 ajal võis Võru-Väimela kergliiklusteel näha jalutamas kaheksat ema kaheksa beebikäruga, kus kaheksa beebit nautisid kevadõhku.  Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠANLAPSED, ELU ÕIED • 13. mai pärastlõunal võis Võru-Väimela kergliiklusteel näha meeliköitvat vaatepilti, kus emad beebikärudega nautisid ilusat ilma ja jalutasid Väimela poole.

„Tegu on esimese beebikärude kõnnipäevaga, mille korraldajaks lasteaia direktor Külli Seene,” saime jalutajatelt teada.

Külli Seene hiljem täpsustas, et tegu oli Võru valla 25. sünnipäeva aasta ühe üritusega, mida on kavas edaspidigi korraldada.

„Kui täpne olla, siis meenub, et beebivankrite kõnnipäeva idee ütles esimesena välja hoopis Siiri Konksi,” täpsustab Külli Seene.

Lastekaitsepäeva eel oli Väimelas omapärane päev, mille lauldi ja tantsiti oma laululaval, mis ehitati ümber mängupaviljonist.

„Lastevanemad ja töötajad tegid kokku 530 töötundi,” ütles Väimela lasteaia Rukkilill direktor Külli Seene möödunud nädalal Võrumaa Teatajale.

Rukkililles on 85 last. Sügisel saab Rukkilill 71aastaseks.

* * *

Esimest korda kuulutati lastekaitsepäev välja 1925. aastal ülemaailmsel laste heaolu konverentsil. Järjekindlalt hakati seda kindlal päeval tähistama 1954. aastast.

Homme kella 12-16 on kõik oodatud spordikeskusse ohutuspäevale.

20 PÄEVA ENIMLOETUD