Menu

.      

Valitsus pidas neljapäeval väljasõiduistungi Piusa kordonis

Valitsuse pressikonverentsil Piusa vastvalminud kordoni ees osalesid (vasakult) siseminister Hanno Pevkur, peaminister Taavi Rõivas, rahandusminister Sven Sester, majandus- ja taristuminister Kristen Michal ja kaitseminister Hannes Hanso.  Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

ÕUEISTUNG • Valitsus pidas neljapäeval väljasõiduistungi Piu-sa kordonis, tutvus idapiiri väljaehitamisega ja arutas kohaliku elu edendajate ja ekspertidega Kagu-Eesti probleeme ning võimalikke lahendusi. Rahandusminister Sven Sester kinnitas, et valitsuse eesmärgiks on piirkondi tugevdada.

„Riik on täpselt nii tugev kui tugevad on tema piirkonnad ja riigi ülesandeks on piirkondi tugevdada, alustades haldusreformist,” lausus Sester. Haldusreformi ülesanne ei ole tema sõnul valdasid lihtsalt ühendada, vaid läbi ühinenud valdade neid konkreetseid omavalitsusi elujõulisemaks muuta.

Maapiirkondade üheks tugevuseks on tema sõnul ettevõtluskeskkond. Valitsus külastas eelmisel väljasõiduistungil ka Ida-Virumaad, kus on Sesteri sõnul pööratud ettevõtluskeskkonnale suurt tähelepanu.

„Investeeringuid on tehtud erinevate toetusmeetmete kaudu, samas on riigieelarvest rahastatud ka tööstusparke,” lisas ta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD