Menu

.      

Võru ARK jääb alles

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal ootab maantee- ameti ettepanekuid piirkondlike autoregistrikeskuste büroode võimaliku sulgemise osas. Võrut oht ei ähvarda, küll aga Põlvat ja Valgat. Võru ARKi büroo võib aidata linnal kujuneda Kagu-Eesti tõmbekeskuseks.         Foto: ANDREI JAVNAŠAN

REFORM • Maakondlike auto-registrikeskuste (ARK) sulgemise plaan praegu Võrumaad ei puuduta, sest Võru büroo toimingute arv on võrreldes teiste lähemate maakondadega oluliselt suurem. Nii kinnitas maanteeameti peadirektori asetäitja liiklusohutuse ja ühistranspordi alal Meelis Telliskivi.

„Võru ARKi sulgemise kava ei ole praegu meie poolt isegi kaalumisel,” lausus Telliskivi. Küll aga on tema sõnul arutlusel Jõgeva, Põlva ja Valga ARKi sulgemine – Võru piirkonna ARKi büroo koormus võib selle tagajärjel aga pigem suureneda.

Telliskivi sõnul analüüsib maanteeamet praegu variante, mis puudutab maakondades asuvate ARKide sulgemist või tegevuse kokkutõmbamist. Otsused plaanitakse tema sõnul teha kuu aja jooksul, misjärel need esitatakse kooskõlastamiseks ministeeriumile ja seejärel avalikustatakse.

Laual on Telliskivi sõnul neli varianti.

Ühel juhul ei muudeta midagi, teisel juhul vähendatakse büroo lahtiolekupäev, kolmandal juhul vähendatakse teenuseid, mida ARK piirkonnas pakub, ning neljandal juhul ootab bürood ees lõplik sulgemine.

Kulude kokkuhoid, korruptsioon ja tutvused

Reformi eesmärk on Telliskivi sõnade kohaselt ühelt poolt vähendada riigi kulutusi, teiselt pool aga vähendada korruptsiooni ja lahendada väikese piirkonna niinimetatud „tutvusringkonna probleeme”.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD