Menu

.      

Võrumaa kutsehariduskeskuses kõlas viimast korda „Gaudeamus”

Võrumaa kutsehariduskeskuse viimased üliõpilased. Foto: BIRGIT PETTAI

HARIDUSREFORM •17. juunil saatis Võrumaa kutsehariduskeskus üliõpilashümni „Gaudeamus” saatel teele viimased rakendusliku kõrghariduse õppekavade järgi õppinud üliõpilased.
Tänavu oli Võrumaa kutsehariduskeskust lõpetavaid üliõpilasi vähem kui varem. Kooli 95. lennu lõpetajaid oli üle 40 üliõpilase, kellele tuleb lisa augustis, mil diplomi saab veel paarkümmend üliõpilast. Augustis aga aktust ei korraldata ja tunnistuse saab ilma „Gaudeamuse” viisita.

Kõige arvukamalt lõpetajaid oli puidutöötlemise tehnoloogia erialal, kus kolm üliõpilast lõpetas ka cum laude, nendeks olid Getter Leipalu, Jarmo Kukk ja Jürgen Tumm. Cum laude lõpetas ka mehhatroonika üliõpilane Kristian Pai.

Pikalt on vaieldud kutseõppeasutustes rakendusliku kõrghariduse ja rakenduslikes kõrgkoolides kutsehariduse andmise üle. Vaidlused viisid nii kaugele, et endine haridusminister Jaak Aaviksoo arvas, et kõrgkoolidesse peaks jääma ainult kõrgharidus ja kutseõppeasutustesse kutseharidus. Rakenduslikku kõrgharidust pakuti senini vaid kahes kutsekoolis: Võrumaa kutsehariduskeskuses ja Tallinna majanduskoolis. Kuna õpitulemused olid koolides head, siis riigikogu seda otsust ei toetanud. Hoolimata sellest andis Jaak Aaviksoo välja käskkirja, mille kohaselt lubati rakendusliku kõrghariduse õppekavasid kutsekoolides õpetada kuni 2016. aasta 1. septembrini. Töö jäi aga poolikuks, sest kõrghariduskoolides antakse edasi kutseharidust, aga rakenduslik kõrgharidus võeti kutsekoolidest ära.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD