Menu

.      

Pubi Õlle 17 sai 20. sünnipäevaks kaks uut peakokka, kes maandusid Viimsist otse Vastseliina

Katri ja Ragnar esitlevad reedel 20 aasta juubelit tähistavas pubis Õlle 17 Võrumaalt Kolotsi talust pärit juustu ning Tori Jõesuu siidri- ja veinitalu siidrit.  Foto: KADI ANNOM

KÖÖGIKUNSTNIKUD • Kui küsida 29aastase Katri Käremäe ja 36aastase Ragnar Saugi käest, millest kogu seiklus hoo sisse sai, siis peavad nad alustama päris algusest. Nii Katri kui ka Ragnar on sündinud ja kasvanud Võrumaal – Katri Võru linnas ja Ragnar Parksepas. Vahepeal käis Ragnar läbi terve Skandinaavia ja lõpuks proovis kätt ka Tallinnas, Katri õppis ning töötas Tallinnas. Ometi on mõlemad praegu veendumusel, et nende õnn ei leidu mitte pealinnas, kus kõik võimalused pidavat valla olema, vaid hoopis hubases Vastseliinas, kus neil on oma hoov ning veranda. Noortel sai Tallinna kiirest elust mõõt täis. Nii müüdigi korter Viimsis maha, pakiti asjad ja juba samal päeval, kui notari juures vormistati korteri müügileping, sõitsid Katri ja Ragnar kolimisautoga Võru poole, et leida endale uus pesa Vastseliinas.

Noored kokad kohtusid 2013. aastal Võrus Tamula Rannabangalos. Sealt saigi nende ühine tee alguse. Tollel ajal elas Katri Tallinnas ja Ragnar Soomes. Ühise tee käimiseks valiti tookord Tallinn, kuhu koliti kokku elama. Katri töötas enne Võrru tagasi kolimist mainekas restoranis Salt peakoka parema käena, Ragnar tuntud kohvikus Nop kuumakokana. Alates selle aasta maikuu lõpust peab paar peakoka ametit Võru pubis Õlle 17. Katrile ei ole see esmakordne kogemus, 2011. aastal alustas ta siit oma teed koka õpilasena.

Praegu töötab pubis Õlle 17 peale kahe peakoka kaks abikokka. Seoses uute inimeste ametisseasumisega toob iga päev kaasa palju muudatusi. „Uue menüü plaanisime klientideni tuua tegelikult alles sügisel, aga juba täna, kui oleme siin olnud umbes kuu, on 80 protsenti menüüst välja vahetatud. Loomulikult on ka neid roogasid, mis on olnud alates pubi avamisest ja need kindlasti ka jäävad, kuid kõik muu proovime paremaks muuta,” selgitab Katri. „Olin vist seitsmeaastane, kui käisin pubis Õlle 17 soojasid juustukange söömas, need on menüüs tänaseni ja ei kao kuskile,” lubab ta.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD