Menu

.      

Grillikomplekti võitis Võru valla mees Toivo Kälviäinen

Toivo Kälviäinen lopsakate õitega roosipõõsa juures. Taamal paistab kodumaja, mille kallal Toivole nokitseda meeldib.  Foto: AIGAR NAGEL

TELLIMISKAMPAANIA • Selle nädala tellijaauhind läks Toivo Kälviäinenile. Toivo on olnud lehetellija, nagu ta ise ütleb, tugevalt 30 pluss aastat ehk siis lehe algusaastatest saadik. Lugeda meeldib talle kõike. „No kui muud ei saa, siis surmakuulutusigi leiab. Loen ikka kõike, huvitav leht on,” vastab napisõnaline Toivo.

Tööl käis mees torulukksepana ja keevitajana, aga nüüd veedab pensionipõlve niisama maja juures nokitsedes. Suviselt lillelise ja roosa maja juures on näha veel pooleli olevaid töid, aga ka juba nii-öelda valmis saanud projekte. Toivol on kaks tütart, kes elavad ja töötavad Tartus, abikaasa Külli töötab haiglas taastusravi osakonnas.

Varem pole mehel loosiõnne olnud. „Kunagi ostsin loteriisid ja siis võitsin kõige rohkem krooniajal 120 krooni, muidu pole miskit võitnud. See on ikka hea, et nii paljude tellimisaastate peale midagi ikka lõpuks tuli,” muheleb Toivo.

Ega saagi muud soovida kui õnne võidu puhul ja head isu, sest auhinnaks oli Rebaseonu ja digipood.eu välja pandud maitsev grillikomplekt, kuhu kuulub peale hea liha veel salatit ja grillikastet ning rukkileiba. OÜ Rebaseonu on pereettevõte, kes tegeleb maasuitsuliha valmistamisega vanal ja heal traditsioonilisel moel. Nad on ainus ja esimene ettevõte, kes on saanud veterinaar- ja toiduameti tunnustuse kodus lihatoodete valmistamiseks. Peale suitsuliha valmistavad nad hoidiseid, koduleiba, grill-lihasid, kastmeid ja moose.

Meil on ikkagi veel auhindu järel, nii et kui soovid loosimises osaleda, siis telli Võrumaa Teataja digi- või paberleht vähemalt pooleks aastaks ning osaledki loosimises. Auhinda on võimalik võita ka kõigil varasema tellimuse pikendajatel ning püsikorraldusega tellijatel. Jäänud on veel üks grillikomplekt ning siis asume OÜ Tuuletark kinkekaardi juurde.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD