Menu

.      

Maailma suurim tolmuimeja tõmbas hõljukipargi käima

  • Kirjutas Tomi Saluveer

Juraski Pargi juht Vello Hinn ja tema ehitatud punane hiiglaslik tolmuimeja.

SEIKLUSPARK ❯ Vastseliina külje all asuv Juraski Park korraldas nädalavahetusel hõljukite raja sissesõitmise. Viis aastat oma vanavanemate talus hõljukipargi rajamisega tegelenud Vello Hinn ütles, et projekt võttis reaalse kuju alles hiljuti – pärast hiiglasliku tolmuimeja ehitamist, millega radasid puhastada.

„See on maailma kõige suurem tolmuimeja,” lausus Hinn. „Masin on ehitatud spetsiaalselt hõljukite tarbeks, selle väljamõtlemine ja valmisehitamine oli väga eksklusiivne projekt.” Tolmuimeja on tema sõnul ehitatud piisavalt suure tugevus- ja kulumisvaruga, et kasvõi telliskive sisse loopida.

Nädalavahetusel lustinud hõljukisõitjad. Fotod: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

Kaks meetrit lai masin on Hinni sõnul sellise mahutavusega, et suudab puhastada korraga ära kõik kahekümnel hektaril asuva Juraski adrenaliinipargi rajad. Masin on suure mahutavusega: see pressib ja pakib sodi korralikult kokku ega vaja vahepeal tühjendamast.

FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Neljas katse õnnestus

„Viimane ja kõige raskem osa tolmuimeja ehitamisel oli maast prahti korjava headeri konstrueerimine. Ehitasime valmis neli erinevat tüüpi, alles neljas hakkas korralikult ka maapinda puhastama. Kolm varasemat said hakkama vaid heina maast koristamisega.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD