Menu

.      

Neljapäeval avati 22. Võru pärimustantsu festival

  • Kirjutas Kadi Annom

Üleeile viis rongkäik mööda Katariina alleed ning Jüri ja Liiva tänavat Kandle aeda, kus avati 22. Võru pärimustantsu festival. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

PILDIGALERII FESTIVAL ❯ Iga-aastane Võru folkloorifestival kannab nüüd nime 22. Võru pärimustantsu festival. Erinevad üritused festivali raames toimuvad juba alates kolmapäevast. Üleeile loeti Lauluisa monumendi juures ette rahvuseepost Kalevipoeg, millele järgnes rongkäik mööda Katariina alleed ning Jüri ja Liiva tänavat. Rongkäiguga jõuti Kandle aeda, kus avati 22. Võru pärimustantsu festival.

Festivalil kohtub Eesti pärimustraditsioon seekordsete külaliste: Ukraina, Itaalia, Slovakkia, Austria, Türgi, Valgevene ja Rootsi folkloorigruppide tantsude ning muusikaga. Sellest tuleneb ka tänavuse festivali nimi „Kohtumised ristteel”, mis kirjeldab, et siin saavad kokku erinevate kultuuride rütmid, meeleolud ja värvid.

Võru pärimustantsu festivali raames toimuvad veel näiteks käsitöölaat, erinevad jutujalutuskäigud, kontserdid, tantsutoad, simmanid, tänavatants ja populaarne Teppo lõõtsavõistlus. Täna on võimalus külastada kodukohvikuid ja öötantsupidu „Kohtumised ristteel”. 22. Võru pärimustantsu festival lõpeb homme õhtul Kandle aias.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD