Menu

.      

Major Tõniste: Kuperjanovi pataljon treenib ajateenijaid sõjaks

Major Tõniste sõnul ei valmistu Kuperjanovi pataljon spetsiaalselt ühegi konkreetse vastase vastu sõdimiseks „Mingeid põhjapanevaid erinevusi ei ole, millise riigi tank mööda maastikku sõidab,“ lisas ta. Erinevus riikide osas tuleb tema sõnul välja pataljonist kõrgemal.  FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

PILDIGALERII KAITSEVÄGI • Juuli teisel nädalal Kuperjanovi pataljoniülemana ametisse asunud major Toomas Tõniste ütles, et pataljoni ülesanne on valmistada ajateenijaid ette võimalikuks sõjaks, teisiti see tema sõnul olla ei saagi. Enne jalaväepataljoni ülemaks asumist teenis Tõniste pataljonis staabiülemana.

„Kui kõige hullem peaks juhtuma ja tekkima reaalne sõjaolukord, siis erinevad situatsioonid peavad olema sarnased sellele, mida ajateenija on oma teenistuse ajal juba tajunud ja õppustel ka harjutanud,” lausus Tõniste. „Tekkivad olukorrad ei tohi olla ajateenijatele võõrad.”

Pataljon püüdleb Tõniste sõnul väljaõppes selle poole, et mõista, milline võiks võimalik tulevane sõjaline konfliktsituatsioon olla. „Püüame väljaõppel, treeningutel ja õppustel võimalikke olukordi läbi mängida,” lausus ta.

Uuendustest rääkides nimetas Tõniste uusi relvasüsteeme, mida Eestis varem ei olnud. Pataljon hakkab rohkem tegelema lahingutegevuse harjutamisega pimedas, nende vahendite osas on tema sõnul toimunud oluline kvalitatiivne ja kvantitatiivne tõus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD