Menu

.      

Kolm valdade ühinemislepingu tööversiooni on tänaseks valmis

Eile puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskuses Tsenter toimunud haldusreformi foorumil osalesid  Võrumaa omavalitsuste juhid. Arutelu juhtis konsultant Mihkel Laan, kes andis ülevaate hetkeolukorrast Võru maakonnas seoses haldusterritoriaalse reformiga. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

HALDUSREFORM • Tänaseks on kaante vahel kolm Võrumaa valdade ühinemislepingu tööversiooni: Lõuna piirkonna viis valda, Võru linna ümbritseva Võhandu piirkonna kolm valda ja Antsla-Urvaste vald. Nii ütles Võrumaa Omavalitsuste Liidu konsultant Mihkel Laan eilsel haldusreformi foorumil.

„Ka Antsla ja Urvaste vallal oli neljapäevase seisuga ühinemislepingu tööversioon valmis,” lausus Laan eile. „Vallad käisid paar nädalat intensiivselt läbirääkimisteks koos, praegu on neil lahtine veel vaid nimeküsimus, kõik muud teemad on aga sisuliselt läbi arutatud.”

Antsla-Urvaste osas on Laane sõnul praegu üleval kaks küsimust: kas Urvaste jääb Antslaga kokku ja mis saab seejärel sundliitmisest. Kuigi tööversioon Antslaga on Urvastel valmis, plaanib vald küsida septembri lõpus veel ka elanike käest, kas eelistada Otepää suunda või ühineda Antslaga.

Sundliitmise faasis võimalik argumente esitada

Kui Urvaste jätkab Antslaga, siis kahe valla elanike arv kokku on ligikaudu 4700, mis on haldusreformis ette nähtud minimaalsest viiest tuhandest väiksem. Kui elanikke juurde ei saada, näiteks mõne külaga või kampaania abil, siis algatab praeguse seaduse kohaselt valitsus Laane sõnul nende osas sundliitmise.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD