Menu

.      

Üleeile kogunesid särasilmsed robotisõbrad Lauluisa kooli valmistuma Euroopa suurimaks robotivõistluseks

Maavanem Andres Kõivult võtavad roboteid Edison vastu Rõuge kooli õpilased. Vasakul heleda särgiga Robotexi projektijuht Karl Laasik.         Foto: ANDREI JAVNAŠAN

ROBOTEX 2016 • Neljapäeva, 15. septembri pärastlõunal oli Võru Kreutzwaldi kooli aula täis väiksemaid ja suuremaid robotihuvilisi, kes püsisid võrdlemisi vaikselt ja tegelesid valdavalt oma nutitelefonidega. Tähelepanu püüdis hoopis üks tädi, kellel oli nutitelefoni asemel käes kohvitops, kust kohv välja kippus.

Sekundilise täpsusega avas Robotex 2016 infopäeva projektijuht Karl Laasik, kutsudes saali ette Võru maavanema Andres Kõivu, et nutikamatest nutikamatele koolidele üle anda  kingitused – Edisoni robotid.

Maavanem Andres Kõiv meenutas, kuidas ta koolipoisina mudellennukeid ehitas, sest robotitest ei osanud siis keegi unistada.

„Ehitasin teie vanuses mudellennukite ringis koos teiste poistega lennukeid ja valmis nad ka said, kuid lendama need mudellennukid ei hakanud. Põhjus oli väga lihtne – polnud mootoreid,” tegi Andres Kõiv rännaku kümnete ja kümnete aastate tagusesse aega.

20 PÄEVA ENIMLOETUD