Menu

.      

Lõuna-Eesti haigla soetas miljonieurose magnetuuringute seadme

Lõuna-Eesti  haiglas toimuvad miljon eurot maksva magnettunneli seadistustööd, samas koolitatakse välja töötajaid. Uus  MRT-seade alustab tööd mõne  nädala pärast. Teenust plaanitakse ka haiglast välja müüa.  Foto: FOTOSFERA /  ANDREI JAVNAŠAN

MEDITSIINITEHNIKA • Oktoobri teisest nädalast alustab Lõuna-Eesti haiglas (LEH) tööd miljon eurot maksma läinud magnetresonantstomograaf (MRT). Praegu toimub seadme häälestamine ja inimeste koolitamine. Diagnostikaseade on Eestis nüüdisaegseim ja abiks eelkõige neuroloogide ja ortopeedide töös.

„Tegemist on kaasaegse tehnoloogia tippdiagnostikaseadmega,” ütles LEHi juhatuse liige Arvi Vask. „Seade võimaldab eelkõige inimese pehmetest kudedest saada väga täpseid kolmemõõtmelisi pilte. See võimaldab ka tuua veresooni nähtavaks, ilma et oleks vaja süstida kontrastainet.”

Uus MRT-seade annab Vaski sõnul liigesesiseste kõhreliste protsesside kohta väga head pildid, samuti tulevad uuringu käigus täpselt välja pehmekoelistes kudedes (näiteks pea- ja seljaaju) toimuvad protsessid. Seade kuvab täpselt ka veresoonte või sapisoonte joonised.

 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD