Menu

.      

Uue viljaterminali maht tänavu 40 000 tonni, Kevili vaatab uute liikmete poole

Kevili avas Rõngus oma uue teraviljaterminali, mille võimalused on märkimisväärsed. Ühistuga oodatakse nüüd liikmeks uusi Lõuna-Eesti põllumehi, kes näevad mõtet ja tahavad ka omalt poolt panustada ühistulise tegevuse nimel. Foto: GREGOR SALUVEER

PÕLLUMAJANDUS • Rõngus sellel aastal avatud põllumeeste ühistu Kevili uus teraviljaterminal on praeguseks vastu võtnud ligikaudu 40 000 tonni vilja. Ühistu juhi Meelis Annuse sõnul on terminali võimekus järgmisel aastal vähemalt 70 000 tonni, ühistu vaatab nüüd uute Lõuna-Eesti liikmete poole.

„Peame tegema kõik selleks, et tehtud investeering tühjana ei seisaks ja saaksime terminali maksimaalse võimsuse ära kasutada,” lausus Annus. „Iseenesest on tänane olukord hea, saame nüüd võtta vastu uusi liikmeid ja pakkuda neile head teenust.”

Ühistuline tegevus ja panustamine

Kevili praegune poliitika ei ole Annuse sõnul siiski olla üks paljudest äriettevõtetest. „Me ei otsi aktiivselt edukaid põllumehi, kelle abil oma mahtu kasvatada,” ütles teravilja- ja rapsikasvatajate ühistu juht. „Ootame liikmeks neid, kes tunnevad, et nad soovivad ühistulist tegevust teha.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD