Menu

.      

Ema, vanaema, vanavanaema Maria Kolk – 106

Peeter Pirn (73), Maria Kolk (106), Laine Pirn (72) eile Vilja tänava kodus. Pildi tegemise ajal selgus, et Mariaga samal päeval oli sünnipäev fotograaf Andreil ja järgmisel päeval (täna) Mariat õnnitlenud linnapeal Anti Allasel.   Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

PILDIGALERII SÜNDINUD 1910 • Eile tähistas 106. sünnipäeva Võru linna vanim elanik, keda võib esialgsetel andmetel lugeda kõigi aegade vanimaks linnakodanikuks. Auväärses eas Mariat õnnitles Võru linnapea Anti Allas. Koos lilledega sai Maria linnalt ka ümbriku.

Võrus on Maria elanud viimased kümme aastat tütar Laine (72) ja väimees Peeter (73) Pirni kodus.

Tütar Laine meenutab, et ema Maria sündis 1910. aastal vaeses maaperes ning oli kolmest lapsest vanim. Tema õde suri neiueas tiisikusse, vend hukkus sõjas. Raske aeg lasi kooliharidust saada ainult neli klassi, järgnes vaevarikas füüsiline töö.

Marial tuli oma lapsi kasvatada ja koolitada üksi. Abikaasa võeti Saksa sõjaväkke, kui kõige noorem laps oli kuuekuune. Laste isa jäigi sõtta.

Raskustest hoolimata ei kurda Maria tervise üle. Marial on kolm last, seitse lapselast ja seitse lapselapselast.

Täna kogunevad Maria lähedased Vilja tänava koju väga väärikat sünnipäeva tähistama.

„Meid tuleb kokku oma paarkümmend inimest,” ütles eile Võrumaa Teatajale tütar Laine Pirn.

Küsimusele, kes katab laua, vastas Laine reipalt, et teeb kõik ise, sest on nii harjunud.

Väimees Peeter Pirn ütleb: „Ämmaga on mul vedanud, igati rahulik ja arukas. Enda tervis hakkab ka pärast kuus aastat tagasi olnud insulti paranema.”

Rõõmsat sünnipäeva!

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD