Menu

.      

Võru linnavolikogu istungil läbis esimese lugemise Võru linna 2017. aasta eelarve

Foto: ANDREI JAVNAŠAN

VOLIKOGU • Eilsel Võru linnavolikogu istungil teavitas linnavolikogu aseesimees Tõnu Jõgi volikogu liikmeid koosseisulistest muudatustest. Volikogus alustab riigikogu liikmeks asunud Toomas Pauri asendusliikmena tööd Valter-Jaan Ossis. Hasso Ploomipuu asemele, kes peatas oma volitused kolmeks kuuks, määrati volikogu liikmeks Timo Tammik.

Vastu võeti Võru linna 2016. aasta lisaeelarve mahus 107 737 eurot ja esimese lugemise läbis Võru linna 2017. aasta eelarve eelnõu, mille maht on 15,8 miljonit eurot. Eelarvesse pole arvestatud riigieelarve toetusfondi, mis on umbes kolm miljonit eurot. Tulude eelarve on kokku 10,9 miljonit eurot ja kulude eelarve 10,4 miljonit eurot ning põhivarade soetuse eelarve 4,7 miljonit eurot.

2017. aastal valmib lasteaed Sõleke, taastatakse ajalooline keskväljak, rajatakse elu- ja töökohtade vahelise liikumise paremaks muutmiseks neli kilomeetrit kergliiklusteid, viiakse mustkatte alla ligikaudu viis kilomeetrit elamupiirkondade kruusakattega tänavaid, rajatakse ligikaudu 3500 ruutmeetrit asfaltkattega tänavaid ja parklaid, rajatakse ning renoveeritakse ligikaudu 1,2 kilomeetri ulatuses kõnniteid, arendatakse lõplikult välja Võrukivi tööstusala teenindav taristu ja toetatakse kunstmuruga jalgpalliväljaku rajamist Võru linna. Toetuse saamisel alustatakse Kesklinna kooli lõplike renoveerimistöödega ning rajatakse uus skate-park. Eelarvesse on ka arvestatud Võru linna hallatavate asutuste personalikulude kasv viis protsenti.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD