Menu

.      

Tänasest sõidavad Võrus uue kujundusega linnaliinibussid, gaasibussid samuti kohal

Nii toimus eile Võrumaa sümboolika paigaldamine suurtele liinibussidele, neid busse saab tänavapildis näha juba täna.  Väiksemate gaasibusside proovitankimine Alexela uues tanklas toimub järgmisel nädalal. Kõikide busside tagakülje läbivaks sõnumiks on võrukeelne lause „Aigu om”. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

ÜHISTRANSPORT • Alates tänasest sõidavad Võrus uue kujundusega linnaliinibussid. Lähinädalatel tulevad suurte diiselbusside kõrval liinile ka gaasil sõitvad väiksemad maakonnaliinide bussid. AS Hansa Bussiliinid plaanib järgmisel nädalal teha esimesed proovitankimised Alexela uues valmivas gaasitanklas.

„Gaasibussidest on pooled Võrru ära toodud ja asuvad meie baasis, järgmise nädala jooksul toome kohale ka kõik ülejäänud gaasibussid,” lausus Hansa Bussiliinide juhatuse liige Madis Lepp, kelle juhitud bussifirma võitis Võru maavalitsuse korraldatud bussiliinihanke.

Proovitankimine enne jõule

Uue gaasitankla ehitamine Kose teel käib Lepa sõnul täie hooga. „Alexela on meile öelnud, et ehitustööd on graafikus ning nende sooviks on teha esimene proovitankmine veel enne jõule,” rääkis Lepp. „Tahetakse teada, kuidas seadmed töötavad ja millisel määral vajavad häälestamist.”

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD