Menu

.      

19aastase Liisbet Vaheri kappi on sprintidelt ja jäärajasõitudelt nopitud ligi 50 karikat

19aastane Liisbet Vaher on autospordiga tegelenud juba neli aastat. Esimese rajakogemuse sai ta 2013. aasta talvel. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

VIDEO TEGIJA Nooruke võrulanna Liisbet Vaher on alles 19aastane, kuid autospordiga tegelenud juba neli aastat. Liisbeti kodu on Võru vallas Kosel, kuid alates sügisest hoiavad koolikohustused tüdrukut nädala sees Tartus. „Sügisel alustasin Tartu tervishoiu kõrgkoolis õpinguid füsioterapeudi erialal. Nädala sees elan Tartus, kuid nädalavahetused veedan Võrus,” selgitab Liisbet, kes tegeleb rahvasprindiga.

Autoga sõitmise pisiku sai Liisbet külge juba väikese tüdrukuna. „Tahtsin hirmsasti isal süles istudes roolida. Kui jalad lõpuks endal pedaalideni küündisid, siis käisime mõnikord põllul oleval jäärajal sõiduoskusi lihvimas. Mäletan veel praegugi hästi, kui närvidele käis isa käsk auto kogu aeg kinni pidada, et kohapealt minekut harjutada. See ei olnud ju üldse huvitav, tahtsin ikka sõita. Enne esimest võistlust käisin paar korda jääraja ääres lihtsalt vaatamas, siis ei osanud veel arvatagi, et juba varsti olen ise rajal,” räägib Liisbet oma teekonnast võistlusrajale. „Minu esimene sõit oli „Tsooru jää 2013”, kus saavutasin laenatud autoga kolmanda koha, sealt see kõik algas,” lisab ta.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD