Menu

.      

Laste koolist puudumise põhjus on pigem gripp kui miinuskraadid

  • Kirjutas Nagel Aigar

Võru Kreutzwaldi kool eile lõuna ajal. Õhutemperatuur jäi kümne külmakraadi ringi. Varahommikul mõõdeti tuulekülma -22 kraadi. 	Foto: KADI ANNOM

AKTUAALNE • Eile keskpäeval oli Võru linnas temperatuur vaid kümne külmakraadi ümber. Kuna enamasti minnakse argipäevadel kodust välja juba päris varakult, siis on varahommikune temperatuur väga oluline, et otsustada, millega liigelda ja kuidas riietuda. Eile hommikul kella kaheksa ajal oli Võrus külmakraade 20,3, tuulekülma näitas lausa -22 kraadi.

Ka tänapäeval räägitakse koolilaste seas külmapühadest, mis justkui annaks loa teatud miinuskraadidega koju jääda. Siiski on tegemist müüdiga ja külmapühi enam ei peeta.

Puiga põhikooli direktori Mart Märdini sõnul on nende koolis külmade ilmade puhul tegutsemise kord kooli kodukorda koondatud. „Õppetundidest puudumine loetakse külma ilma korral põhjendatuks neil kaugemal kui kolm kilomeetrit elavatel õpilastel, kelle sõit kooli ja tagasi ei ole korraldatud. See tähendab, et kas sobivaid busse ei ole, vanemate auto ei käivitu või puudub. Temperatuur peab kooli minemata jätmiseks sel juhul olema 1.–6. klassi õpilaste puhul 20 külmakraadi ja madalam ning 7.–9. klassi puhul -25 kraadi ja madalam,” selgitab Märdin. „Tegelikku välisõhutemperatuuri ehk tuulekülma hinnatakse Riigi Ilmateenistuse veebilehel avaldatud ilmavaatlusandmete järgi. Aluseks võib võtta ka Eesti Raadio kella seitsmestes uudistes teatatud ilmaandmed. Külma ilma korral teeb aga lõpliku otsuse lapse koolisaatmise osas lapsevanem, lähtudes õhutemperatuurist, koolitee iseärasustest, lapse riietusest ja tervislikust seisukorrast. Kojujäänud õpilane peaks iseseisvalt õppetööga tegelema, et vältida mahajäämust,” lisab Märdin.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD