Menu

.      

Võru vald valmistub sundliitmise osas vaideks ja võimalikuks kohtuteeks

Võru valla volikogu otsustas eilsel istungil, et ei alusta Antsla-Urvaste ja Vastseliina-Orava valdadega liitumisläbirääkimisi. Pildil volikogu esimees Priit Süüden istungit juhtimas. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

HALDUSREFORM • Võru vald ei alusta vastupidi valitsuse ettepanekule liitumisläbirääkimisi Antsla-Urvaste ja Vastseliina-Orava liitvaldadega. Vald otsustas eilsel volikogu istungil, et esitab sundliitmise kohta vaide. Volikogu esimees Priit Süüden kinnitas, et vajaduse korral ollakse valmis minema ka kohtusse.

„Volikogu otsustas, et Võru vald soovib jätkata kolmekesi koos Lasva ja Sõmerpalu vallaga ega tee kellelegi liitumisettepanekut ega vasta ka ise positiivselt kellegi teise ettepanekule,” lausus Süüden. „Me võitleme lõpuni, teades samas, et valitsusele jääb ikkagi lõpliku otsustamise õigus.”

Süüdeni sõnu kinnitas teisipäeval ka Võru vallavanem Georg Ruuda. „Tõenäoliselt esitab Võru vald vaide mõlemale poole, nii liitmisele Antsla-Urvastega kui ka Vastseliina-Oravaga,” lausus Ruuda. „Eks siis vaatame, mida meile vastatakse ja mis edasi saab.”

Vaide esitamiseks vaja järjekordset rahvahääletust

Sundliitmise vaie tuleb esitada hiljemalt 15. maiks, enne seda tuleb seaduste kohaselt korraldada taas rahvahääletus. „Peame vaide esitamiseks jälle selle rahvahääletuse triangli läbi tegema ja raha raiskama,” rääkis Süüden. „Olen seejuures 99 protsenti kindel, et elanikud toetavad praegust kolmikvalda.”

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD