Menu

.      

Homme algab esimene Võru lastefestival

  • Kirjutas Tomi Saluveer

Ettevalmistused festivaliks on täies hoos. Festivaliga muudetakse ka liikluskorraldust, teelõike suletakse, muutub ka bussiliiklus. Foto: TOMI SALUVEER

LASTEPIDU ❯ Homme algab Võru lastefestival. Selle avalöögiks on Võru Kesklinna pargis õhtul toimuv noorte muusikapidu. Sel nädalavahetusel esimest korda toimuva festivaliga plaanitakse muuta suur osa linnast kogupere mängumaaks, tänavatele oodatakse melu ja laste kilkeid.

„Festivali programm peaks olema mitmekülgne ja pakkuma igale lapsele tegevust,” lausus Võru linna avalike suhete spetsialist Marianne Mett. „Loodame, et nädalalõpp on Võrus mänguline, täis põnevust ja harivaid tegevusi.”

Festivaliala jaotatakse Meti sõnul erinevate teemade ja tegevuste järgi: elustatakse ajalooõpikutest tuntud Tamula muinasasula, linna rajatakse muinasjututehas ja müstiline fi lmimaja, avatakse miniloomaaed, fantaasiahoov, atraktsioonide, seiklus- ja tehnikapargid.

Tasuta kontsert

Vabaõhu-, spordi- ja liikumisharrastuste keskpunktiks on Meti sõnul Tamula rand. „Tasuta koguperekontserdil esinevad Gerli Padar, Uku Suviste ja Grete Paia,” rääkis Mett. „Festival pakub ka kohalikku kultuuri, teatrietendusi ning laada- ja tänavamelu, Kesklinna kooli ette seatakse üles lava.”

„Kuna teemad ja tegevused on kokku pandud Võrumaa laste endi ideedest, ja teadagi on lastel ideid lõputult, sai festivali programm tihe,” lausus Mett. „Soovitame juba varakult kavaga tutvuda, et võimalikult paljudest tegevustest osa saada.”

Festivali ametlik avamine on laupäeval kell 10. Pärast tervitussõnavõtte, ühislaulu ja klouni- showd antakse start jooksule, kus osalevad ka laste lemmikmuinasjutukangelased. Kõik jooksjad saavad kingituse. Kella 10st on avatud ka teemapargid ja teised tegevused.

20 PÄEVA ENIMLOETUD