Menu

.      

19. Rõuge Rattamaratoni võitsid Austa ja Steinburg

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Rõuge rattamaratoni start FOTO:  Viktor Tund

19. Rõuge Rattamaratoni võitis ülekaalukalt tiitlikaitsja Caspar Austa, kes läbis 48 km pikkuse põhidistantsi ajaga 2.03.44. Auväärne teine koht läks Lätimaale ja selle võttis ajaga 2.06.04 tiimi MySport.lv sportlane Lauris Purninš. Kolmandana veeres üle finišijoon Peeter Tarvis, kelle kaotus võitjale oli üle kolme minuti. Kiireim naine oli taaskord Greete Steinburg, kelle lõpuajaks fikseeriti protokollis 2.28.53.

Tervisemurede üle kurtnud Gert Jõeäär katkestas põhidistantsi poolel maal. „Juba eile oli veidi imelik tunne sees, pea valutas ning täna ei läinud kuidagi paremaks. Rajal ei olnud ka minekut, otsustasin tervist hoida ning maha tulla. Järgmisel nädalal ootab eest Balti Velotuur, millel soovin kindlasti startida,“ sõnas Jõeäär.
Caspar Austa sõnul pole ta elus mitte ühtegi võitu nii lihtsalt saanud. „Ma ei pannud endast täna isegi maksimumi välja ja umbes 35 kilomeetrit sõitsin uhkes üksinduses. Mängus sarja üldvõidu peale oli tähtis võtta vahefiniši võit, pärast seda sujus kõik juba väga mõnusalt. Tegelikult sain kogu maratoni läbida n-ö mugavustsoonis omas tempos. Rada soosis üksinda sõitmist, kruusateid oli vähe ning enamus kulges metsas singlitel. Uudist Gert Jõeääre katkestamisest kuulsin alles finišis, kahju,“ ütles Austa vahetult pärast lõpujoone ületamist.


XXL-sõidu 69 km distantsi parim oli Saksa Automaatika Pro Team'i sportlane Viljar Kannimäe, kes alistas Eesti ühe raskeima trassi ajaga 3.35.01. 16 km noorte- ja matkasõidu distantsi võitis M14-klassis sõitnud Madis Mihkels, kes läbis distantsi ajaga 39.46.

Kokku startis Bosch Eesti Maastikurattasarja seitsmenda etapi põhidistantsil 253 ratturit, XXL-sõidul 110 sportlast, noorte- ja matkasõidul 92 ratturit ning lastesõitudel tegi kaasa 60 noort tulevikutähte.
TULEMUSED: http://nelson.racetecresults.com/results.aspx?CId=16267&RId=163


Viimane sarja mõõduvõtt peetakse 16. septembril Kõrvemaal 20. Tallinna rattamaratonil.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD