Menu

.      

Võru üks keerulisim ristmik ehitatakse ringristmikuks

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Räpina maantee ning Vilja ja Pika tänava ristmikul algasid eile hommikul ringristmiku ehitustööd ja paari nädala pärast peaks ristmik valmis olema. Eile hommikul õnnestus tulevase ringristmiku südames pildile püüda linnapea Anti Allas (paremal) ja linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Risto Aim. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

Aastaid autojuhtidele probleeme tekitanud ristmikul on liiklustihedus viimastel aastatel oluliselt kasvanud ja kasvab lähiajal veelgi seoses selles piirkonnas asuvate ettevõtete arendustegevusega.

„2014. aastal sai linn arendusprojekti vahendusel 600 000 eurot Jüri tänava katte vahetuseks. Lootsime, et sama kord toimib ka järgmistel aastatel ning saame raha Räpina-Vilja-Pika tänava ringristmiku ehituseks ja uue katte panekuks Räpina maanteele kuni linna piirini,” rääkis linnapea Anti Allas eile hommikul ristmikul alanud töid jälgides.

„Kahjuks raha ei saanud, kuid samal ajal liiklustihedus sellel ristmikul aina kasvas, samas on valmimas toidukeskus ja mitu teist arendust. Nii tuligi linnal ise ristmiku ümberehitus ette võtta, see läheb maksma 15 000– 20 000 eurot,” seletas Anti Allas.

Tulevane ringristmik Võrus

Praeguse ristmiku ringristmikuks ümberkujundamise käigus ehitatakse osaliselt ümber kõnniteed, paigutatakse kõnniteede äärekivid, tehakse vajalikud teekatte märgistustööd ja paigaldatakse liiklusmärgid.

Võru linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Risto Aim ütles, et tööd on kavas ära teha mõne nädalaga, sest ettevalmistused on tehtud. Kui just paduvihma ei saja, siis võib isegi juhtuda, et tööd lõpetatakse juba järgmise nädala lõpuks.

Linnapea Anti Allase sõnul kasvab lisaks läbilaskevõimele oluliselt ka ristmiku liiklusohutus.

Võru Linnavalitsus

Viimasel ajal on Võrus palju tänavaid tolmuvabaks muudetud. Toimetuses käis võrulane Ülo Merisalu ja rõõmustas, et Liitva linnaosa kõik tänavad on korda tehtud. Uue näo on saanud ka Võrukivi linnaosa, Kase-Mulla-Punga tänava piirkond, Laane linnaosa, käib linna läbiva kergliiklustee asfalteerimine.

Tööd jätkuvad 2018. aastal eesmärgiga, et linnas ei oleks ühtegi tolmavat tänavat.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD