Menu

.      

Möödunud aasta oli keskmisest pisut soojem ja sajusem

  • Kirjutas BNS

FOTO: Kadi Annom

Möödunud aasta oli normist pisut soojem ja sajusem ning päikesepaistet oli normist veidi vähem.

Ilmateenistuse andmetel oli möödunud aasta keskmiseks õhutemperatuuriks +6,5 kraadi, keskmiseks sademete hulgaks 708 millimeetrit ning päikesepaistelisi tunde oli kokku 1759.

Veebruar oli möödunud aasta kõige külmem kuu keskmise õhutemperatuuriga -2,5 kraadi. Kõige külmem õhutemperatuur oli -25 kraadi, mis mõõdeti 7. jaanuaril Võrus. Kõige madalam aasta keskmine õhutemperatuur 5,4 kraadi tuli Väike-Maarjast.

Aasta kõige soojem kuu oli august keskmise õhutemperatuuriga 16,5 kraadi. Kõige soojem õhutemperatuur 30,8 kraadi mõõdeti eelmise aasta 12. augustil Viljandis. Aasta kõrgeim keskmine õhutemperatuur oli 7,7 kraadi tuli Vilsandilt.

Oktoober oli kõige sademete rohkem kuu keskmise sajusummaga 115 millimeetrit. Kõige sajusemalt möödus aasta Tallinnas keskmise sajuhulgaga 866 millimeetrit. Maksimaalseim sajuhulk ööpäevas oli 66,1 millimeetrit, mis mõõdeti 12. augustil Kehras. Juunis ja juulis uputas paduvihm Tartu tänavaid.

Kõige kuivem kuu oli mai, mil keskmine sajuhulk oli 15 millimeetrit, mis on 35 protsenti normist. Kõige kuivem oli Kundas, kus keskmine sademete hulk oli 560 millimeetrit.

20 PÄEVA ENIMLOETUD