Bussijuht: Eesti liikluskultuur lonkab nelja ratast

LIIKLUS Veebruari jooksul on registreeritud 30 liiklusõnnetust, kus õnnetuses osaleja on saadetud haiglasse kontrolli või saanud raskemalt vigastada. Enamik õnnetustest on juhtunud libedal teel või põhjustatud valesti valitud sõidukiirusest.

„Liiklussurmade arv Eestis väheneb ning võrreldes kümne aasta taguse ajaga on liikluskultuur Eestis tõesti parem, kuid tuleb siiski tunnistada, et arenguruumi meil on. Kõvasti,” ütleb Toomas Raid, Lux Expressi bussijuht.

„Tean, et paljud tahaksid sellele vastu vaielda ja meie liiklejaid kiita, kuid paraku iga päev liikluses osaledes näen, kui vähe hoolitakse liikluseeskirjadest, teistest sõitjatest ning ka iseendast ja oma kaasreisijatest. Hoolimatust meie liikluspildis näitab kõnekalt ka liiklusõnnetuste statistika, mis varasemate aastatega võrreldes on küll langustrendis, kuid ainuüksi Valga-, Võru- ja Põlvamaal toimus möödunud aastal 71 liiklusõnnetust, milles hukkus kaks ja vigastada sai 99 inimest.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +1
Uskumatu jõhkrus on sirgetel lõikudel trossid kesest teed (Põltsamaa) ja kiiruskaamerad sirgete lõikude lõpus.
Selline kultuur: me rahustame teid.
  +1
Nelja rattaga nõus.
Liikluskultuuri osa on ka mõistmine, et tee on vahend ühest kohast teise jõudmiseks.
Kuid mitte koht
aianduse harrastamiseks - ringikujulised lillesülemid keset teed,
inimeste suunamiseks, nende üle võimutsemiseks, nende närvide rikkumiseks - ohutussaared keset teed, sügavad kraavid, muutuva raadiusega kurvid.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD