Eile algas riigi juubelinädal

EESTI 100 ❯ Eesti Vabariigi juubelinädala alguseks oli Tartu linn piduehtes ja raekoja kellamängult hakkasid esmaspäevast kõlama isamaalised laulud.

Linna esindushoone raekoda kaunistatakse pidupäeva puhul valguskontuuride ja Eesti lipu värvides vimplitega. Juubelipidustustega seotud kohtade läheduses asuvad valgustipostid ehitakse lipuvärvidesse ja mitmel pool linnas on valgustatud puud. Tartu kesklinna sillad valgustatakse sinise valgusega.

Peale lipuehtes raekojaplatsi, ERMi juurde suunduva Roosi tänava ja Narva maantee on juubelinädalal Eesti lippudega ehitud ka kõik linnaliinibussid. Tallinna, Jõgeva ja Räpina poolsetele linnasissesõitudele pannakse tähtpäevale pühendatud ribareklaamid.

Tartu linnavalitsus kutsub ka kõiki majaomanikke riigi iseseisvuspäeva väärikalt tähistama ja 24. veebruaril oma majale lipu heiskama. Tartu raekoja kellamängult kõlavad alates esmaspäevast, 19. veebruarist kell 9, 12, 15, 18 ja 21 isamaalised meloodiad.

Võru: Võrus ei torganud eile alanud riigi juubelinädalal midagi erilist silma. Nukker oli vaadata linnasüdames ilma ühegi helkurita helkuripuud, millel olev silt kutsus koos särama!? Õnneks olid Kesklinna pargi teed ja platsid korralikult lumest puhastatud.

Hämmastav, et üleriigilises sünnipäevaprogrammis, kus on üle 650 sündmuse, pole ridagi Võru kohta!? Valga ja Põlva sündmused on näiteks olemas.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD