Eesti-Vene maismaapiir vajab soistele aladele nüüdisaegsemat infrastruktuuri

FOTOD: Aigar Nagel

Kas piiriehituse tööd jätkuvad?

PIIR > Viimase kolme aasta jooksul on Luhamaa piiriäärsetel aladel käinud suuremad korrastustööd. On lõike, kus soistel aladel asuv piiririba Venemaaga on raskesti läbitav ja jälgitav. Üheks selliseks piiripunktiks on Luhamaa nulgaks kutsutav piiriäärne ala, kus ebakindlalt ja kahel kitsal plangul looklev laudtee on üheks patrullimise ja liikumise teeks Eesti ja Vene riigipiiri ääres.

Tulevikus plaanitakse umbes kilomeetripikkune laudtee muuta plastujukitel piiriteeks, mis on varustatud 24tunnise toimiva seire- ja valvetehnikaga. Varem oli selles kohas kõik võsa, kus praeguseks on käepäraste vahenditega laudteeäärne osa puhtaks tehtud. Paigaldatud on Eesti piiripunktid ja vahepiiripunktid, tähistatud on piiririba Eestimaa ja Venemaa poolsel osal. Eesti piiriesindaja Eesti-Vene piiril Aimar Köss ütles, et talvisel perioodil langeb laudteele lumi ja külmaga hakkab tee paisuma. „Teed on kumerad. Meil on olnud juhuseid, kui inimesed kukuvad. Kujutage nüüd ette, et te olete piirivalvur ja peate mööda seda kitsast laudteed piiririkkujat taga ajama,” nendib Köss. Kössi sõnul on oluline mõista, et piiri turvalisuse parandamise nimel tuleb nüüdisajastada ka piirivalve infrastruktuuri.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD