Võrumaa veised reisivad kolmandat suve Pärnu randa

Silver Visnapuu (vasakult), töölised Andres ja Kalle ning Rando Treimuth, kes veisekarja koos autovagunisse ajasid. Kalle, kes loomadega hommikust õhtuni koos, sõnas Võrumaa Teatajale, et suhtleb nendega kogu aeg ning mängib neile raadiost ette hümni ja unelaulu, kui vaja. Fotod: AIGAR NAGEL

RANNAHOOAEG ❯ Esmaspäeva varahommikul sõitsid OÜ-le Haabsaare Farmid kuuluvast laudast 41 aberdiin-anguse, herefordi ja simmentali tõugu lihaveist Pärnumaale, et suveperioodiks saaks osa Pärnu lahe rannajoonest pilliroost puhtamaks.

Silver Visnapuu, kes viimased kolm aastat on veiseid karjamaadele transportinud, sattus oma veistega suuremahulisse ettevõtmisesse poolnaljatlemisi.

Liivimaa lihaveis Pärnus

Euroopa Komisjoni ja KIKi kaasrahastatava LIFE+ projekti „Urbancows” (linnalehmad) raames kuulutas 2012. aastal Pärnu linn välja konkursi, mille põhieesmärk on taastada Pärnu rannakarjamaadel olev karjapidamise traditsioon ja parendada rannaniitude olukorda, mis vajab pidevat korrashoidu. „Tegin 2015. aastal Pärnu linnale pakkumise sooviga Liivimaa lihaveised, kes kasvavad Haabsaare farmis, viia Pärnusse, veised peavadki toituma rohumaadel.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +2
Kas viiakse puhkusele või päikest võtma ?
  +1
ei tea kas Weekendile vai niisama nudistide randa

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD