Menu

.      

Varahommikune liiklus ummistab Vabaduse ja Lembitu tänava ristmiku

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võru kesklinnas Vabaduse-Jüri tänava fooriga ristmikul ootavate sõidukite rivi venib varahommikul Lembitu tänava ristist kaugemale. Foto: AIGAR NAGEL

LIIKLUS ❯ Varahommikul on olukord Võru linnas Vabaduse tänava ja Lembitu tänava ristumiskohas on kergelt öeldes ummikus.

Sõidukid, mis liikusid mööda Vabaduse tänavat Jüri tänava poole, ummistasid vastutulevate sõidukite liikumistee sel määral, et Lembitu tänavale pööramine ja väljasõit oli mitme minuti jooksul võimatu. Kas keskväljaku tööde tõttu seisatud liiklus Tartu tänaval on seiskamas liiklust kesklinnas? Loodame, et mitte.

Linnapea Anti Allas: „Inimesed peavad lihtsalt ümber harjuma mõningase ebamugavusega antud hetkel, kui keskväljaku ehitustööd on käimas. See hetk tuleb praegu välja kannatada.”

Linnamajanduse osakonna asetäitja Risto Aimi vastus Võrumaa Teataja küsimusele, kas fooritsükli muutmine vabastaks ristmikul liikumise ummikutest, oli eitav. Aimi sõnul tuleb selles olukorras läbi mõelda oma kodutee pikkus. „Foori tsüklipikkuse muutmine on läbi kaalutud ja selle muutmiseks ei ole praegu mingit vajadust. Kui me muudame ühes suunas tulevate sõidukite fooriaega, muudab see olukorra halvemaks teises suunas liikuvatele sõidukitele, rääkimata jalakäijatest. See ei ole lahendus,” lisab Aim.

Praeguses olukorras ei jää muud üle, kui soovida Võru linnas liiklejaile ja ristmiku ületajaile: varuge rohkem aega ja kannatust, kuni käivad keskväljaku ettevalmistustööd.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD