1984. aastast pärit tuletõrjeautole anti uus elu

Eelmisel nädalal peeti maha üks pidulik avamine ja tänati kõiki seniseid koostööpartnereid, kes aitasid kaasa vana auto restaureerimisele. Vasakult Kaguelektri esindaja Karmo Kase, OÜ Carrestoration esindaja Aimar Sisask, Juri Gotmans, Raivo Ojaveer, Janno Kertsmann, Indrek Hilimon, Eero Kapp, Erle Kuklase ja kõige väiksem abimees Andri Vumba. Foto: ERAKOGU

Mäe-Suhka turismitalu hoovist Haanjas 2016. aastal leitud endine tuletõrjeauto ZIL 130-63B, mis pärineb aastast 1984, sai omale uue kuue tänu Aimar Sisaskile ja OÜ-le Carrestoration.

Eelmisel laupäeval anti aastaid tagasi Võru päästekomandos kasutuses olnud auto üle Luutsniku pääste- ja ennetuskeskusele, et ka teistel huvilistel oleks võimalik tulevikus vana, kuid uuenduskuuri läbinud autoga tutvust teha.

Sisaski sõnul võttis ta selle töö ette sõbra Eero Kapi nöökiva sõnakõlksu tõttu, mis jäi teda kummitama ja motiveeris veelgi keerulist tööd alustama. „Ego ei lubanud seda tööd tegemata jätta,” naerab mees. „Võibolla sai seda natuke emotsiooni pealt tehtud, aga nüüd on see vähemalt tehtud,” lisab ta rõõmsalt.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD