Tartu vangla annab tööd ligi kuuekümnele Kagu-Eestist pärit inimesele

 Tartu vanglas on hästi käituvatel vangidel võimalik käia bändiproovides, keraamika- ja kunstiringis. Kogu huvitegevus on üles ehitatud kogemusnõustamisena. Peale huvitegevuse saab kinnipeetav soovi korral taotleda abielu sõlmimist vangla kabelis (pildil paremal) ning kabelis käivad kinnipeetavad kalendripühade ajal. FOTOD: Aigar Nagel

RINGKÄIK > Kohtumine Tartu vangla vangivalvuritega polnud Võrumaa Teataja jaoks mitte hirmutav, vaid pigem julgustav. Võiks ju arvata, et mis see vangivalvuri töö endast ikka kujutab, üks kongide vahel liikumine ja nelja seina vahel istumine. Ja kindlasti ohtlik. Võib-olla on nende töös natuke seda ja natuke teist, aga kokkupuude vangivalvuri tööga oli üllatavalt huvitav, kui mitte öelda, et lausa põnev.

PILDIGALERII Praegu on Tartu vanglas töötavatest valvuritest 60 protsenti mehed. Kokku töötab vanglas 423 inimest, nende seas on 262 ametnikku. Aga 40 inimest kõikidest töötajatest asuvad väljaspool maakonda. „Täitmata kohti on veel 15 ringis,” ütleb Tartu vangla direktor Raini Jõks.

Valvurina Tartu vanglas töötav Tambet Krasnov (vasakul) demonstreerib käeraudade paigaldamist kinnipeetavale, millega käib kaasas kindel reeglistik. Kinnipeetava rollis mängib kaasa Kait Koppel (paremal), kes tunnistati eelmisel aastal parimaks valvuriks Eestis. Fotod: AIGAR NAGEL

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +1
Ah et annab tööd??? Minu arvates on nii, et leidub lolle kes sinna tööle igatsevad või üldse lähevad... :D
  0
Ja palju suurem arv Kagu-eestlasi naudib seal klienditeenust.

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD