Võru linna postkaardiks nimetatud Roosisaare sild rajati 20 aastat tagasi

Eesti pikim rippsild asub Võru linnas ja ühendab Tamula järves asuva poolsaare Roosisaarega. Sild on tänini mõeldud ainult jalakäijatele. Foto: AIGAR NAGEL

Eestimaa pikim rippsild asub Võrus

 LINNAPILT > Eesti pikima ja kõmuainet tekitanud rippsilla valmimisest on möödunud peaaaegu 20 aastat. Esialgu 1998. aasta suveks valmima pidanud silla ehitus venis mitu korda ja sild ehitati valmis alles aasta lõpuks. Ülo Tootsen on 1998. aasta 3. detsembri Võrumaa Teatajas kirjutanud: „Esialgselt pidi sild valmima 15. oktoobriks, kuid ebasoodsad ilmastikuolud on ehitust venitanud.” Ja lisab 17. detsembri Võrumaa Teatajas, et alles jõuludest saab jalgsi üle Roosisaare silla.

Eesti pikima rippsilla pikkus on 180 meetrit, sealt avaneb vaade Tamula järvele ja Võru linnale. Mööda 100 meetri pikkust ja 60meetrise tugedevahega kolme meetri laiust rippsilda on liigutud Võru linnast Roosisaarele viimased 20 aastat, kuigi esialgu ei vaadatud maalilise vaatega silla ehitusele hästi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD