Maanteeamet nõuab 1. juulist tehnoülevaatuspunktides videosalvestusi

„Ülevaatuspunkti kaamerad peavad olema diagonaalis ühe liini kohta, kus peab olema näha sõiduki esimene ja üks külg (ehk parem) ning tagumine ja teine (ehk vasak) külg. Need on nõuded,” selgitab Männing. Vanade sõidukite restaureerija Aimar Sisask (pildil) tuli 1986. aastast pärit BMWga. „Kui ma autot registreerin, siis on mu põhimõte tulla korras autoga,” ütleb Sisask. Vanade autode puhul tuleb kontrollida samu asju mis uue auto puhul, kuid heitgaaside ja pidurinormid on 1986. aasta mudeli puhul leebemad. Foto: HELERI LAKUR 

MUUDATUS > Alates 1. juulist muutub kohustuslikuks valvekaamerate olemasolu kõikides tehnoülevaatuspunktides.

Maanteeamet nõuab uue halduslepinguga tehnoülevaatuspunktidesse niinimetatud korruptsioonikaameraid, millel peab olema salvestussüsteem ja mis suudavad säilitada salvestisi kolm kuud. Maanteeameti tehnoosakonna juhataja Jürgo Vahtra sõnul on selleks korduvalt põhjust nähtud. „Viimased korruptsioonijuhtumid näitavad, et osades ülevaatuspunktides vormistatakse sõidukitele ülevaatus sõidukit nägemata või kasutatakse ülevaatuse tegemiseks doonorautosid,” kommenteerib Vahtra. „Eestis on palju ausaid ja õiglaseid tehnoülevaatajaid ja tehnoülevaatuspunkte, kuid on ka neid, kes ülevaatussüsteemi nõrkusi ära kasutavad. Eesmärk on muuta tehnoülevaatussüsteem läbipaistvaks ja paremini kontrollitavaks nii ülevaatuspunktide enda kui ka maanteeameti poolt.”

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +1
Siukeste pildilolevate autode pärast tulevadki kaamerad üles, sellisel vanal autol sellised suured rattad ja siuke sillanurk millega sõitagi ei saa siis ei saagi läbi altkäe maksu pakkumata.
  +3

Quoting Slver Suvisild:

Otsing: "Maanteeameti ulatuslik korruptsiooniskandaal"


Tuleb ju lõugu laksutada, et juhtida tähelepanu mujale. nagu keegi oss võttis ette rahva tervise ja alkopliitika kõva kisaga, samal ajal olid kõik muud vajalikud asjad tegemata.
  0
Kas amet ise finantseerib ka? Umbe hea on nõuda!
  +8
pigem tuleks üldse kogu see süsteem ümber teha ja seadusi muuta praegune on suht idiootsus...ilmselt seadused tehtud inimeste poolt kes autodest midagi ei tea.
Siis ei oleks seda korruptsiononi nii palju ka ilmselt.
  +6
Otsing: "Maanteeameti ulatuslik korruptsiooniskandaal"

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD