Vastseliina linnuse uus palverännumaja on külastajate jaoks avatud

 Palverännumaja üheks majaperenaiseks on Margit Tobre, kes teeb külastajatele ringkäigu uues hoones ja tutvustab elamuskeskust tervikuna. Foto: AIGAR NAGEL

TURISM > Sel reedel, 25. mail avatakse pidulikult vast valminud Vastseliina piiskopilinnuse palverännumaja.

Aasta aega kestnud ehituse käigus on valminud kahekorruseline ja 402 ruutmeetri suurune elamuskeskus, kus ei eksponeerita objekte ja esemeid klassikalise muuseumi võtmes, vaid pakutakse vahetut elamust ja isiklikku suhestumist.

Palverännumaja koosneb läbi kahe korruse kuuest ruumist, millest igal ruumil on oma funktsioon.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  0
Segadusi ja sekeldusi oli, ja mitte väikseid, aga need on möödanik.
Kogu kompleksi hoidmine on väga tähtis, sest oma ajalugu tuleb meeles pidada. Piirikindlus ja Eestimaa ainuke ime ühes koos.
Aga maja avamine on üks kindlamaid kandidaate Võrumaa aasta teo nimetamisel.
  +2
Kui omal ajal linnuse juures muuseum avati, oli see ehe ja stiilne, kuid paraku on nüüd viimastel aastatel alla käinud. Paar kostümeeritud naisterahvast ei saa vist isegi aru, kus nad töötavad ja millega tegelevad. No ja see uus maja näeb välja õudus kuubis.
  -2
siia sobib kah veel see inimene koristatakse ära pannakse samasugune tublant asemele ,keerutatakse natuke raharingi ja inimese id kaob vöi ärkab varsti ellu teises kohas lubage naerda kiriku ringid söidavad bussidega teistes maakondades ringi varsti kaovad eramutes olev bensiin masinad inimese id kiriku ring :lol: heureka
  -3
[quote name="Tõde"]See Uss olla mangi jja lehma sohipaeg, kes sündinud valepidi.
:-x[/quot kui mangist juttu siis näib ,et sellest vanamehest on uue rajooni asukatel körini saand ,kaua sa ikka käid ringi linnas mehhiko rantsoriided seljas, karva tuust ümber näo oma söjaväe kogemustest tean nii möndagi kaptenite möttlemisest vaadetest ja ega sinusugused möttelöngad neile kah ei meeldi ,ellu ei jäeta :lol:
  +2
See Uss olla mangi jja lehma sohipaeg, kes sündinud valepidi.
:-x
  -5
njah vöru ärikad öieti ei tee,ükspäev käega kullas järgmine päev persetpidi mullas ;-)
  -6
tom,usss teab siin rohkem kui saatan ise :lol:
  -8
oi tommike,13miljartit läbikäinud raha 2015 oktoober ordupäevak noh vöru ärimehed labidad kätte ja kaevake nüüd oma tööstuse rahad maha,muidu vöite vöörriigi tuusiku saada :lol:
  +7
sa usssss ära rohkem peale võta ja oma pudrumulk pane ka kinni, sellisest hülge mölast ei saa keegi aru
  -4
ütleme nii ,et ma olen puhtalt asju näinud ja no vaimuhaigetest ma aru ei saa .inimene on nagu lill kasvab öitseb ,närtsib püüame vahepeal säilitada külma möistust :lol:
  -4
Näide arhitektuurireostusest linnuse kõrval.Kas ka keskaegne lõbumaja saab olema selles roostekolakas?

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD