Bussis turvavöö kasutamine on mitmeti mõistetav

 Tiina (pildil tagaplaanil) ja Kalevi (pildil paremal) sõnul panevad nad alati bussi istudes turvavöö peale, kuna nad on teadlikud turvavahendi kandmise kohustusest. Proua esiplaanil, kes reedel Võru-Hänike-Võru liinil Sõmerpallu suundus, ütles et rihma pealetõmbamine tuleb loomuliku liigutusena. Hansa Bussiliinide juhi Kalle Libeoni sõnul oli reedel küll reisijaid vähevõitu, aga ta teavitab alati oma reisijaid turvavöö kohustusest. (Enne bussi istumist ei teadnud ükski pildil olnud reisijatest, et bussis on peale nende ka reporter, kes turvavöö kasutamist jälgib). Foto: HELERI LAKUR

TURVALISUS > Turvavahendite kasutamine sõiduautos, veoautos või ühistranspordis on praegu kehtiva liiklusseaduse puhul mitmeti mõistetav.

Liiklusseaduse § 30 kohaselt peab sõidukis, millel on turvavööd, olema sõitja sõidu ajal turvavööga nõuetekohaselt kinnitatud. Uurisime nii Võru linnaliinidel kui ka maakonnaliinidel teenindava ettevõtte ASi Hansa Bussiliinid Võru regiooni juhataja Madis Lepa käest, kuidas mõista linnaliinidel turvavöö kasutamise vajalikkust. ASi Hansa Bussiliinid kodulehel on olemas kirje bussi kasutamise tingimuste kohta, kus on ühtlasi ära toodud, et reisija üheks õiguseks ja kohustuseks on enne sõidu alustamist kinnitada turvavöö, aga seda ainult juhul, kui bussis on turvavööd. Kuidas seda mõista?

Turvavöö kaitseb või ei kaitse

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  0
AS Hansa Bussiliinide bussides on tõesti korralikud turvavööd.Sebe AS Bussides need puudusid.Suur tänu.Vaja on igati selgitada turvavöö kinnitamise vajadust.Kas on selgitustööd tehtud või on kontrollitud,aga esmakordselt pärast ajalehe artiklit oli bussijuhil,kellel sai Hansaliinides töötades 2 aastat mais täis esmakordselt turvavöö kinnitatud.Muidu kaitses turvavööga enda bussiistet.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD