Menu

.      

Auhinnavõitja Milvi Paloots elab Noodaskülas

  • Kirjutas Kadri Nagel

Milvi Paloots koos grammikese lastelastega koduõuel. Tegelikult on neid kokku suisa kümme. Maal on nii mõnus olla, eriti kui vahva ja tegus vanaema on omast käest võtta. Foto: AIGAR NAGEL

TELLIJAAUHIND ❯ Selle nädala auhinnavõitja Milvi Paloots elab Võrumaa külje all Noodaskülas Härma talus. Milvi on rikas naine, kes saab oma viie lapse ja kümne lapselapse üle ainult uhkust tunda. Suur pere käib tavaliselt koos jõulude ja jaanipäeva paiku. Samuti on lapsed kordamööda külas terve suve läbi. Muidu elavad kõik mööda maailma laiali, kõige kaugemale käib Milvi lapselapsi hoidmas Ameerikas. „Olen kokku kaheksal korral käinud, 90 päeva saab seal viibida ja siis peab tagasi tulema,” räägib naine.

Milvil on suur õu ja lilleaed, sekka aedviljad ja muu vajalik. „Vanasti kasvatasime mehega kõik ise. Eks pere oli suur ja saada ju polnud midagi,” seletab Milvi.

Praegu on naisel kodus kanad ja kukk, kelle juurde üks lapselastest ka kangesti vanaemaga minna tahab. Milvi hobideks ongi kodu ja aed ning lapselapsed. „Ega väga muu jaoks aega jäägi. Eks lastega saab käidud ujumas ja üritustel,” on Milvi rahul.

Sel aastal istutas väimees 50 viinamarjaistikut ja nüüd pererahvas katsetab, et kuidas minema hakkab ja mis saab. Pere on ju suur, mõnus oleks viinamarjamahla juua ja niisamagi marju mekkida.

Ajalehtedest käib tal postkasti Võrumaa Teataja, meelsasti loeb ta ka muid lehti. „Kui lapsed Tartust külla tulevad, siis toovad ka lehti ja ajakirju kaasa. Need pole küll värsked, aga ikka sirvin läbi, enne kui tuld alustama hakkan,” muigab Milvi.

Kui ka Sina soovid võita toredaid auhindu, siis tuleb tellida Võrumaa Teataja paber- või digileht vähemalt pooleks aastaks või pikendada juba olemasolevat tellimust. Loosis osalevad ka kõik püsikorraldusega tellijad. Auhinnapaketis on jaanilaud, mille on välja pannud OÜ Condor, Kagukeskuse autopesula 20eurosed kinkekaardid, 50eurosed Kagukeskuse osturetke kinkekaardid, Võru Euronicsilt vererõhuaparaadid, mille väärtuseks on 49,99 eurot, akupangad digipood.eu’lt.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD