Meelemärkuseta vanaprouale nähvanud Võru kiirabi töötaja: „Sellele naisele peaks politsei kutsuma!”

Vanaproua tundis järgmisel päeval pärast kukkumist valu vasakul puusal ja käel, mille järel suundus ta mõned päevad hiljem perearsti vastuvõtule, kus tema sinikaid isegi üle ei vaadatud. Foto: HELERI LAKUR

Võrumaa Teataja toimetuse poole pöördus murelik lugeja seoses ühe Võru kiirabi töötaja ebaprofessionaalse käitumise pärast.

Võrus Vilja tänavale kutsuti 27. juuni hilisõhtul kiirabi. Vanaproua Saima (nimi muudetud), kes oli oma korteri koridoris teadvusetult kokku kukkunud, ei teadnud, et tema abikaasa oli vahepeal kiirabisse helistanud ja abi kutsunud. Kiirabi kohale jõudes turgutati naine üles, kuid meelemärkuseta olekust toibunud naine kuulis enda kõrval, kuidas kiirabitöötajast naisterahvas talle kõrvalt nähvas: „Sellele naisele peaks küll politsei kutsuma! Talle meeldib ennast pidevalt maha visata!” Seda kuulnud, sai vanaproua aru, et jutt käib temast, ja vastas kiirabitöötajale ilma pikema jututa, et hoopis sellisele kiirabitöötajale tuleks politsei kutsuda. Kontakt kiirabitöötajate ja patsiendi läbivaatlusel lõppes tol korral kiiresti. Vanaproua sõnul aidati ta tookord küll koridoris püsti, kuid tal ei kontrollitud vererõhku ega uuritud, miks ta kukkunud oli ja kas tal võiks selle tagajärjel mingeid vigastusi olla.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  0

Quoting Katri Siivonen:

KUI PATSIENT OLEKSKI OLNUD KASUTANUD alkoholi, milleks talle politsei PEAKS KUTSUMA ??? Ta ju lamas tajuta maas esmane tehtav on anda patsiendile abi. Vanaproua olnud eelnevalt mitmeid kordi kukkunud, kas taas süüdi alkohol? MINU ETTEPANEK; alkoholijoobe töestuseks tuleks EMOL olla esitada dokumentaalne tõestus, kas verest vöi nii nagu kontrollivad alkoholijoovet politseid tehtud.


Olen näinud asukoha omapära tõttu väga palju joobes inimesi, ka kiirabi neile kutsunud. Ka koos politseiga on nad kohal. On väljakutseid, mille puhul ongi mõlemad autod kohal. Mõnuainete osas on olemas juhtumid, kus justnimelt alustatakse mõõtmisest ehk puhumisest ja üks olulisi asju lisaks juhtunu ja koordinatsiooniga seoses on tõenäoliselt ka ravimite ja ainete võimalik koosmõju. Mis puutub Võru kiirabi ja tohutu alkohoolikute ning veiderdajate seltskonna juures eranditult vankumatult viisakaks jäämist, siis lühikese linnas veedetud aja peale saan vaid öelda, et olgugi mõnel juhul karm huumorimeel aga kohe kindlasti head närvid on neil. Mõni võibolla solvumise asemel vastanuks, et mis te nüüd, seekord küll oli enda pikali leidmine ebameeldiv üllatus, proovige ise ka siinsamas põrandal, kui ei usu. Aga tervisehädaga ongi õigem pika jutu ja huumori või emotsiooni asemel keskenduda olulisele..
  +2
Omal halb kogemus kiirabiga kui laps oli aastane. Laps kartis vaga arste ja just punases mundris kiirabi arste. See ülbus oli meeletu uhe tumeda peaga kiirabi arsti suhtes.Öeldi et laps nii röögib et me ei saa midagi teha lahme minema.
Peale seda ma enam kiirabi ei julgenud kutsuda sest vaga nõme suhtumine ja ulbe olek oli. Jutt käib väiksest lapsest ja kui sa oled sellel erialal tööl pead oskama suhelda lapsega ja rahustada et saaks üle vaadata.
  +1
Hädaldama julgetakse küll minna kuid oma nime ei julgeta avaldada, vaid "muudetakse".
  -4

Quoting võrulanna:

Kas Võrus on tekkimas uus trend et kiirabi peab käima joodikuid püsti aitamas ja neid paitamas, samal ajal kui tõsine abivajaja võib jääda abita. Olen pidanud ka mitmeid kordi kiirabiteenust kasutama ja ainult positiivsed kogemused!


Vanaproua joodik? MIllega seda on töestatud, paljas EMO enda öigustamine oma halvale käitumisele. Nimetame patsiendi, kes julgeb avalikustada EMO käitumist alkohoolikuks ja siis EMO töötaja pääseb kasvatusest vöi töölt minema heitmisest.
  +8
Kas Võrus on tekkimas uus trend et kiirabi peab käima joodikuid püsti aitamas ja neid paitamas, samal ajal kui tõsine abivajaja võib jääda abita. Olen pidanud ka mitmeid kordi kiirabiteenust kasutama ja ainult positiivsed kogemused!
  +3
:zzz Meie pere on korduvalt kasutanus kiirabi. Siiani ainult head mälestused. Kõik mis puutub alkohoki, siis see on "püha ja puutumatu", muidu jääb maksuraha saamata. Rahas on riigil alati vaja.
  +14
Elan süvamaal ja olen saanud ikka väga kiiret ja asjalikku abi.Olen kiirabi töötajatele väga tänulik .Soovin neile ainult head ja tuhat tänu!!!
  -3
kiirabi ravib juba peksuga patsiente,vot see on uus tase!!
  -5

Quoting Gl Kats:

Ega niisama sellist asja ei öelda :lol: ju mingi põhjus


Oled intelligentne inimene, kui ise nönda ei käitu nagu käitub EMO teatud töötajad.
  +7
Ega niisama sellist asja ei öelda :lol: ju mingi põhjus
  -4
Häbemattu käitumine vanaproua suhtes
  +7
Mina küll seda öelda ei saa, alati on asjalikult käitutud.
  +3
Ma ei saa artiklit lahti, aga lasksin tuttaval telefoni teel ette lugeda. Mäletan, et hiljuti oli samas ajalehe juttu EMO halvast käitumisest ja taas ennast öigustati et patsient olnud alkoholijoobes. KUI PATSIENT OLEKSKI OLNUD KASUTANUD alkoholi, milleks talle politsei PEAKS KUTSUMA ??? Ta ju lamas tajuta maas esmane tehtav on anda patsiendile abi. Vanaproua olnud eelnevalt mitmeid kordi kukkunud, kas taas süüdi alkohol? MINU ETTEPANEK; alkoholijoobe töestuseks tuleks EMOL olla esitada dokumentaalne tõestus, kas verest vöi nii nagu kontrollivad alkoholijoovet politseid tehtud. Siis lõpeks vöimalus patsiente laimata alkohoolitarbijateks. Ehk on politsile antud uus ülessanne (uus teenus) mida rahvas ei tea. Et tervisrikete pärast kukkuvad inimesed peavad pöörduma politsei poole ravi saamiseks.
  +9
Minu emal käib kiirabi juuba vähemalt 15 aastad ja ja mõnikord 2 Korda kuus, ütlelks ainult head. Aitäh
  +1
Asi pole Võru kiirabis , paljude kiirabi töötajate käitumine jätab soovida tugevalt.
  +4
See halva suhtlemise probleem on igalpool.Inimestel on paha tuju ja see elatakse teiste peal välja,ole ss kiirabi töötaja,pereõde,arst,teenindaja,bussijuht,õpetaja,kasvataja,direktriss jne võin lugema jäädagi.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD