Võru kalmistu jäätmemajadest saab laenutada vajalikke tööriistu

Sellest suvest alates asuvad Võru kalmistul viisakad jäätmemajad, kus lisaks prügikonteineritele asuvad hauaplatside korrashoidmiseks vajalikud tööriistad. Abilinnapea Toomas Sarapuu (pildil) sõnul saab kõikidesse majakestesse vajalik arv tööriistu toodud juba lähiajal. Foto: HELERI LAKUR

Võru linnakalmistule paigaldatavate jäätmemajade komplekteerimine on lõppenud. Eelmisel aastal SA-lt Keskonnainvesteeringute Keskus (KIK) keskkonnaprogrammi jäätme alamprogrammi raames toetuse saanud Võru linn on aasta jooksul linna kalmistule rajanud 11 kivialustel jäätmemaja.

Prügi sorteerimine punaselt ja roheliselt

Jäätmemajade rajamisel kalmistule oli esmaseks eesmärgiks parandada surnuaia üldist väljanägemist, teiseks aga teadvustada prügisorteerimise tähtsust. Praeguseks on kalmistule rajatud jäätmemajade ustel suured sildid kirjaga „haljastusjäätmed” ja „segajäätmed”. „Biolagunevate jäätmete kotti ei tohi panna isegi mitte kilekotte ega midagi muud, kui ainult biolagunevaid jääke,” paneb Anne Vahtla inimestele südamele. „Enne kui sa ukse lahti teed, tasub endale selgeks teha, kuhu ja mida sa visata võid. Selleks on uksel vastavate selgitustega sildid,” märgib ta.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD