Menu

.      

GALERII JA VIDEO Täna hommikul kell 10.10 lõigati läbi uue Magaziini hoone lint

  • Kirjutas Kadi Annom

 FOTOD: Aigar Nagel

AVAMINE > Täna hommikul avati Võru Magaziini kauplus uues hoones. Huvilisi oli hoolimata vihmasest ilmast kaupluse parklasse kogunenud suur hulk. Pärast avakõnet ning Võru linnapea Anti Allase tänusõnu lõigati lint pidulikult läbi ja lasti uudistav rahvamass värsketesse ruumidesse.

PILDIGALERII „Et linn oleks edukas, peab inimestel olema hea elada, peab olema töökohti, teenuseid ning kauplusi. Peab tahtma siia tulla ja investeerida,” sõnas Allas. Linnapea Anti Allas kinkis Magaziini kauplusele raamatu „Võrumaa kadunud vaated” ning tänas vaadete parandamise eest ja väljavaadete suurendamise eest.

VIDEO Lustlikku vaatemängu pakkus rahvale kaupluse fassaadikatete langemine, mille järel tulid nähtavale kaks vahvat karu. Tegemist on Navitrolla loominguga ja kujudega jätkatakse perekond Timmi algatatud omamoodi traditsiooni. Kujude valmistamisel anti Navitrollale vabad käed. Mis sundis aga kunstnikku karude kasuks otsustama? „Karud on mütoloogiliselt inimeste vennad ja need karud sümboliseerivadki vennaarmu,” selgitas Navitrolla valiku põhjust. Pärast kattelooride langemist uudistas, pildistas ja filmis rahvas karusid ning mitmest kohast oli kuulda arutelu, justkui oleks tegu karuema ja karupojaga.

Üheks esimeseks ostjaks oli Tiina Antslast, kes oli koos abikaasaga tulnud uuenenud poodi vaatama. Kaubaks läksid seekord LED-pirnid. FOTO: Kadi Annom

Pärast lindilõikamist, kell 10.10 lasti rahvas vihmasest parklast säravatesse kaupluseruumidesse. Rahvahulk oli suur, mistõttu püsis järjekord tükk aega, enne kui viimased sabasseisjad ustest sisse pääsesid. Oli niisama vaatajaid, kuid jagus ka ostjaid. Üheks esimeseks ostjaks oli Tiina Antsla vallast Vaabinast, kes oli koos abikaasaga tulnud uuenenud poodi vaatama. Kaubaks läksid seekord LED-pirnid. „Ega me nii väga midagi ostma just tulnud, aga need pirnid jäid silma ja siis otsustasime, et ikkagi ka ostame uuest poest midagi. Väga tihti me Antslast Võrru ei satu, kuid kui tuleme, siis on Magaziin kindlasti see pood, kus käia. Avamine oli tõesti vägev,” muljetas Tiina.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD