Homoseksuaalsus 2. klassi tööraamatus– kas häirekella löömist väärt?

Poleemikat põhjustanud 2. klassi inimeseõpetuse tööraamatu lehekülg. Foto: FACEBOOK

MÕTTEKOHT ❯ Öeldakse, et kõik on uus septembrikuus. Lapsed said kooli minnes endale uued õpikud ja neid juhtusid sirvima ka lastevanemad. Nii tegi ka üks ema, kelle pilk jäi peatuma pildil, kus peal erinevad peremudelid.

Suur oli tema imestus, kui ta märkas, et peremudelite seas on ka pere, kus vanemateks on kaks naist ehk siis ema ja neil on laps. Korrektselt välja öeldes on tegemist homoseksuaalse lesbipaariga, kelle peres kasvab laps. Probleem ongi selles, kas niisugust laadi pildid peaksid 2. klassi õpikus esindatud olema ja kas üldse sellistest asjadest tasuks nii väikeste lastega rääkida.

Enamik kommenteerijaid leidis, et see on täiesti vastuvõetamatu. Üks kommenteerija leiab, et tulevikus võiksid siis õpikutes olla juba sellised pildid, kus vanamees on lapse või kitsega suhtes ja see on täiesti normaalne. Palju kriitikanooli loobitakse ka valitsuse poole, keda sõimatakse tegematuse pärast ning kutsutakse jalgu tagumiku alt välja võtma ja midagi ette võtma. Arvamus kaldub pigem sinnapoole, kus omasooiharus on taunitud ning väärastunud mõttemaailmaga inimestele. Leidub aga ka vasturääkijaid, kes pigem leiavad, et igaühe enda otsustada on, kuidas ja kellega ta elab. Leidub ka päris mitu kommentaari, kus leitakse, et pildil võib olla hoopis ema koos kahe eri vanuses lapsega.

Uurides asja aastaid algklassiõpetajana töötanud õpetaja käest, võtab küsimus teda kõigepealt ohkama. Tuleb välja, et seda teemat on õpetajad omakeskis juba arutanud ja pole väga kindlad, kas see peaks just 2. klassi õpikus niimoodi kajastatud olema.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +29
Eesti kahjuks on läbi põimitud Sorose rahalisest mõjust, onu Soros on nii palju raha siia kühveldanud ja mõju omandanud, läbi võrgustiku Avatud Eesti Fond -> Meri -> Laar -> Pruuli -> Nestor -> Kaljulaid.
Avatud Eesti Fondi pailapseks on muuseas ka Eesti LGBT.
Niiet, kallid kaasmaalased, meil on vaja Ekret kuubis, Eesti aTrumpi, et see Sorose s..t siit välja juurida.
  +39
Kahju, et haridusminister selles osas sõna ei võta. Lastele ei pea homoseksuaalsust õpikus esitama.
  +25
Ei ole homofoob,aga kui läheb pere loomiseks siis on see kuidagimoodi häiriv. Kaks isa ja kaks ema. Mismoodi seda peaks väike laps aru saama. Lisaks sellele milline peremudel temale siis omane on tulevikus. No loomulikult saab laps eeskuju eelkõige oma kodust. Küsimus kas siis ema, isa laps lapsed mudeli peaksime tulevikus unustama. Kui kõike hakkaks tolereerima, siis sureks Eesti rahvas välja. Sallivusel on ka vahe.
  +28
Juba nõuka ajal tehti lastele ajupesu, aga iga lapsevanem selgitas kodus oma lapsele kuidas asjad tegelikult käivad. Siis tembeldati fašistideks, nüüd tembeldatakse homofoobideks. Ega selle propa tõttu veel lapsed lolliks ei läinud. Ega lähe ka täna. Kui vanemal suu õige koha peal, teeb oma lapsele asjad selgeks, kirjutagu need õpikud mis tahes, viimane sõna jääb ikka lapsevanematele.
  +36
Kas tänane norm on, et kõik, kes eelpool “väärtustega” nõus ei ole, tuleb resoluutselt hukka mõista, demoniseerida ja sildistada? Rassist, homofoob, paremäärmuslane, neonats – neid sõnu on normaalsuse eest seisjate vastu viimastel aastatel Eestis kasutatud kordades rohkem, kui kõigil eelnenud aastakümnetel kokku.
  +25
õnneks tulevad valimised ja see ehk näitab, mis on mõistlik ja mis lendab prügikasti.
  -28
Ajakirjanik selgelt õhutab viha ja valetab ning kallutab teemat.
See teema leidis suurt kajastust Võrukate FB grupist, kust see peale päeva eemaldati Facebooki enda poolt vihakõne ja rassismi noodil. Siiski sealt teemast tuli välja see, et kitsarinnalisi oli ikka tunduvalt vähem, kui neid kes ei leidnud seal midagi halvasti olevalt ja palusid kaaskodanikel olla mõistlikud ja mitte olla nii vihkavad vähemuste vastu.
  -22
Ok me ei saa sellest üle ja see asi süveneb nii või naa. Pigem võiks olla mingi vanuseline piir.
  -41
See ema võiks vähem homofoob olla ja tolereerida ka enda kastist väljaspool olevaid inimesi
  +16
Ei oskagi selles suhtes väga midagi kommenteerida. Pigem häirib mind see, et igal pool kajastatakse normaalset peremudelit kus fotodel on vanemad ja peres 2 last, Ja samas kui peres on 4 last siis vaadatakse juba kummaliselt ja imestusega. Ja sellise suhtumisega me tahame tõsta oma Eesti rahva iivet?

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD