FOTOD Aberdiini-anguse lihaveis tõi Võrumaa ettevõttele mahetootja tiitli

Juhataja Marion toimetab iga päev OÜ-le Sentafarm kuuluva veisekarjaga. Aberdiini-anguse veised naudivad jahedat ilma ja otsivad varjulisi kohti. Sellepärast tuli Võrumaa Teataja toimetusel loomad džiibi ja Marioni abiga metsa välja ajada, et pilti teha. Foto: AIGAR NAGEL

EESTI TOOTJA ❯ Juba kolmandat aastat järjest tähistatakse septembris Eesti toidu kuud.

Kohapeal toodetud ja valmistatud toodetest peetakse üha rohkem lugu. Austusest Eesti toidu vastu ning heast maitsest lugu pidades korraldatakse mahetootjatele igal aastal kaks konkurssi, et välja selgitada parim mahetootja ja parim mahetoode. Häid tootjaid on palju, aga ühe firmana leidis tänavu äramärkimist Võrumaal mahetootmisega tegelev ettevõte OÜ Sentafarm. Üle 13 aasta puhtatõulisi aberdiinianguse lihaveiseid kasvatanud mahetalus on tänavu ligi 400 looma.

Teine koht konkursil „Parim mahetootja 2018”

Parimaks mahetootjaks valiti tänavu peamiselt kanepikasvatusele ja -töötlemisele keskendunud Tammejuure mahetalu, kus on mahedalt majandatud juba ligi 20 aastat.

FOTOD: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD