Tselluloositehase rajajad on asunud läbirääkimistele Võru- ja Põlvamaaga

Mikitamäe küla elanikke, kelleni on jõudnud info tselluloositehase rajamise võimalikkusest lähikonda, hirmutab reostuse aste, millest paljud elanikud teadlikud pole. Mikitamäe Eakate Seltsi juhi ja kogukonna aktiivse liikme Aita Palolille sõnul oleks see Eesti riigi jaoks liiga suur koormus keskkonnale. Foto: AIGAR NAGEL

KUUM ❯ OÜ Est-For Invest, kes soovib Eestisse rajada miljardieurose tselluloositehase, on asunud uuele katsele. Pärast luhtunud katseid rajada kõrgtehnoloogiline tselluloositehas Emajõe äärde, on hakatud otsima uusi asukohti, mille hulgas on kaalukausile jäänud ka Võru- ja Põlvamaa piirkonnad.

Läbirääkimised kolme vallaga

Eelmisel nädalal alustasid Est- For Investi esindajad ettevõtte initsiatiivil kohtumisi Kagu- Eesti esindajatega Setomaa vallast, Räpina vallast ja Võru vallast, et leida kurikuulsale tselluloositehasele uus ja võimalik asukoht just selles piirkonnas. Tehase võimalik asukoht peab vastama teatud kriteeriumitele, mis tähendaks uusi lahendusi tehase rajamiseks.

Ühe võimaliku asukohana tuli aruteluks kolme omavalitsuse – Võru, Räpina ja Setomaa valla – ristumiskoht, mis jääb Veriora, Mikitamäe ja Räpina küla lähedusse.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  0
Inimeste koha pealt see võib olla hea sest siis on rohkem töökohti aga looduse koha pealt väga halb seal on nii puhas loodus. Ja need kes seda juhivad teavad väga hästi et seal vähem inimesi kes vastu hakkavad
  +5
Danske rahapesu kilekotid otsivad Vene piiri ääres pesa ?
  +9
No üle minu laiba selline solgitehas .....
  +7
ei hiinlaste solgitehasele ning tankistidest kohavatele-pollidele
  -11

Quoting Gaili Grauen:

No krt, et siis nui neljaks on see vaja Eestisse rajada. Peavad ikka suured rahad mängus olema.
Tartumaa rahvas hakkas vastu, nüüd on siis Lõuna-Eesti vaja ära reostada.
Loodan, et siinsel rahval leidub ka piisavalt meelekindlust vastu hakata.


ainult rumalad ajavad raha ja tööd minema. isegi autojuhid saaks kodus tööd ja ehk sünniks seetõttu mõni lapski rohkem. muul juhul ju magavad nad 24/7 oma koerakuutides ja söövad burgsi.
  0
Veriora, Mikitamäe ja Räpina küla ? Kus sellised külad veel asuvad?
  +17
No krt, et siis nui neljaks on see vaja Eestisse rajada. Peavad ikka suured rahad mängus olema.
Tartumaa rahvas hakkas vastu, nüüd on siis Lõuna-Eesti vaja ära reostada.
Loodan, et siinsel rahval leidub ka piisavalt meelekindlust vastu hakata.
  0
mõistlik , peale kõige muu saaks lõuna eestisse luua tippvõistkonnad .... ja spordisaalid korralikult kasutusse sättida. praegu on ühe hea võrkpalli meeskonna eelarve eestis ca 200 000 eur aastas, võru tselluloosi nimelise meeskonna pidamine oleks sel ettevõttel kukepea.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD