Menu

.      

VIDEO Isegi väikelinnade keskel tuleb ajalehti oodata sageli poole päevani

  • Kirjutas Mirjam Nutov ERR

Läinud aastal tõi ajalehtede-ajakirjade kojukanne Eesti Postile 1,3 miljonit eurot kahjumit. Seejuures on keskustest väljaspool elavad inimesed postiteenusega valdavalt rahulolematud - lehed jõuavad postkasti tööpäeva õhtuks, vahel ka mitmepäevase hilinemisega, vahendas "Aktuaalne kaamera. Nädal".

Niisiis on linnaäärsed elanikud pigem loobunud lehtede tellimisest ja otsustanud, et kiiremini saab need kätte, ostes ühes hommikukohviga tanklast.

"Meil selliseid päevalehti, Võru Teatajat, Õhtulehte, Postimeest ei käi. Kui sa hommikul kuskile lähed, siis sa ostad selle lehe hommikul ja kui sul tavaliselt jõuab post kolm, pool neli, neli... et no jah, sa tuled ja sa saad selle lehe peale tööd kätte ja terve maailm ja raadiod on rääkinud sellest uudistes, siis milleks seda lehte enam vaja on?" rääkis lehelugeja Raivo Hallik.

Sama mure ees ollakse ka väikelinnades, kus tuleb isegi kesklinnas oodata värskeid lehti poole päevani.

Näiteks Võru linnavalitsuse infosaalis oodati värskeid lehti veel kella 11.30 paiku.

Mõned aastad tagasi, enne seda, kui digilehed levima hakkasid, just paberlehe digiväljaanded, siis ma käisin ise toimetustes, kuna Võrus on kõik käe-jala ulatuses. Käisin ise hommikul tööle jõudes toimetusest läbi ja võtsin endale värsked uudised. Ideaalis oleks, kui lehed oleks juba hommikul kell kaheksa meil siin laual, aga no üheksa ka ikka päästaks juba, et oleks ikka palju parem," rääkis Võru linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Marianne Mett.

"Tundub tõesti, et Omniva püüab teha kõik, et tellijaid oleks vähem," nentis Võrumaa Teataja vastutav väljaandja Kalev Annom kommentaariks.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD