Menu

.      

FOTOD Kuperjanovlased rajasid Nursipalu harjutusväljakule pikima kaevikuliini

  • Kirjutas Heleri Lakur

Nursipalu harjutusväljaku pikim kaevikuliin asub sihtmärgiala läheduses. Foto: AIGAR NAGEL

Selle nädala algul alustasid kuperjanovlased Nursipalu harjutusväljakul ja Lõuna-Eestis esimest korda kaevikuliini rajamisega. Oma mastaabilt on kindlustatud positsioonidega rajatis ligi 300 meetriga esmakordne, mida tulevikus hakkavad kasutama mitte ainult 2. jalaväebrigaadi üksused, vaid vajaduse korral Kaitseliit ja liitlased.

Harjutusväljaku kasutusala laieneb

Sander Mändoja FOTO: Aigar Nagel

„Kindlasti on see kõige uuem ja arvatavasti üks suuremaid kaevikuliine, mis Nursipalu harjutusväljakul reedeks valmis saab,” sõnab 2. jalaväebrigaadi teabeohvitser Sander Mändoja Võrumaa Teatajale.

Kapten Tõnu Niilo, kes koordineerib kaevikuliini rajamistöid, ütleb, et kindlustatud positsioonide rajamine annab palju liikumisvõimalusi juurde. „Selle aasta üks kõige suurem võit, mis on juba sündinud, ongi sihtmärgiala rajamine siia. See teeb paljude raskerelvade laskmise lihtsamaks.

Tõnu Niilo FOTO: Aigar Nagel

See, mis me praegu siin teeme, on selle sama sihtmärgiala laiendus – rühma lahingulaskmisteks positsioonide ettevalmistamine. Teine oluline moment siinjuures on see, et mitte ainult brigaadiüksused, vaid ka Kaitseliit käib siin harjutamas. Kokkuvõttes muudab see harjutusväljakul väljaõppe palju võimalusterohkemaks,” märgib Niilo.

Nii suurt asja ei ole varem ette võetud

FOTO: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD