Menu

.      

Hea kartuliaasta tähendab kasvatajale rohkem tööd, aga mitte alati head hinda

  • Kirjutas Heleri Lakur

Vedo talu noorperemees Tarmo Tobreluts on tänavuse saagiga rahul ning uudissorti ehk lilla värvusega kartulit sai sel aastal rohkem üles korjatud kui mullu. Foto: AIGAR NAGEL

PABERLEHT Suurem kartulivõtmine on paljudel suurkasvatajatel veel ees, aga esimene saak on tänavustelt põldudelt juba kokku korjatud. Ehkki saagikust on igal aastal väga raske ennustada, peavad kohalikud talunikud tänavust aastat harilikuks, ent heaks kartuliaastaks.

Rekordsaaki ei tule

Hoolimata möödunud aasta heitlikust suvest ei kurda kohalikud kartulikasvatajad Võru- ja Põlvamaal tänavuse saagikuse üle. Aastakümneid kartuleid kasvatanud Ants Muld Tagakülast ütleb, et varajased sordid nagu „Solist” ja „Viviana” on üles korjatud ning mahagi müüdud, aga hilisemad sordid ootavad alles oma järge. „Saak on kindlasti parem kui eelmisel aastal. Mingeid rekordeid ei tule, aga täiesti tavaline kartuliaasta – nii nagu olema peab,” sõnab toimetusele Muld, kelle sõnul paistavad tänavused kartulid silma piisava suurusega.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD