Menu

.      

Selgusid Rõuge valla teise kaasava eelarve hääletuse võitjad

  • Kirjutas Sten Sang

Kalmistuvaht Ilmar Udsu (vasakult), MTÜ Jakobi Kogudus esindaja Maigi Niilus, ühenduse Vana-Roosa Wärk esinda- ja Katrin Pudersell ja Kangsti külaseltsi eestvedaja Malle Vissel on rõõmsad, et Vana-Roosa kalmistu väravad saavad  peagi värske ilme. Foto: KADI ANNOM

Kaasav eelarve on paljudes Eesti omavalitsustes ja ka maailma riikides kasutatav menetlus eelarve koostamisel, kus kohaliku kogukonna liikmetel on võimalus eelarve koostamisel teatud summa osas kaasa rääkida.

Rahastuse saavad kaks enim hääli saanud ideed, mille tingimuseks on, et kaasava eelarve projektid asuvad valla erinevates piirkondades (Haanja, Misso, Mõniste, Rõuge, Varstu). Idee peab olema teostatav käesoleva aasta jooksul ning ühe idee maksimaalne rahastus on 15 000 eurot. Objekt, mida sai ideena välja pakkuda kuni möödunud aasta 27. detsembrini, peab olema Rõuge vallaga seotud, pakkuma avalikku hüve, olema avalikus kasutuses ning sellest ei tohi tekkida ebamõistlikke kulusid valla järgnevate aastate eelarvetele. Ettepanekuid sai esitada igaüks, kuid need ei tohtinud olla investeeringud, mille realiseerimine tooks kellelegi otsest ärilist kasu või võimaldaks oma kohustusi vähendada.

Üheksa ideed

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD