Menu

.      

Amet kontrollis Sulbi mihklilaadal lambaliha, liha- ja kalatooteid

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Amet kontrollis Sulbi mihklilaadal lambaliha, liha- ja kalatooteid

Põllumajandus- ja Toiduamet kontrollis kaheksat lambaliha, liha- ja kalatoodete müüjat. Kolmel tuvastati puuduseid.

Põllumajandus- ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialisti Triinu Allika sõnul võib kontrolli tulemustega rahule jääda. „Enamus müüjatest olid ametit teavitanud ning neil olid nõuetekohased dokumendid kaasas. Loomulikult võiks see tulemus olla veelgi parem, kuid nii müüjad kui ka laadakorraldajad on nõuetest teadlikumad,“ kirjeldas Allika.

Kolmel juhul tuvastati mittevastavused. Kaks käitlejat lõpetasid ametliku kontrolli raames oma tegevuse laadal, sest polnud ametit oma tegevusest teavitanud ning ühel juhul tuli müügilt eemaldada toode, millel puudusid saatedokumendid.

Koostöö laadakorraldajate ja kohalike omavalitsustega on paranenud, mistõttu on ka müüjad teadlikumad. „Amet korraldas kevadel infopäevad kaubanduskeskuste esindajatele ja kohalikele omavalitsustele. On väga oluline, et kõik osapooled pingutaksid selle nimel, et meie inimesteni jõuaks vaid ohutu toit,“ lisas Allika.

„Laada kontrollil oli selgesti näha, et nii kohalik omavalitsus kui ka laadakorraldaja on omalt poolt panustanud, et toidu müüjad või valmistajad oleksid teadlikud oma kohustustest ning kehtivatest toiduohutuse nõuetest,“ tõi Allika välja olulise tähelepaneku.

Laadal toitu müües ja/või valmistades tuleb järgida toiduohutusnõudeid ning teavitada oma tegevusest Põllumajandus- ja Toiduametit. Lisaks teavitusele peab tootega kaasas olema saatedokument ning kiiresti riknevad toidud peavad olema hoitud õigel säilitustemperatuuril.

Rohkem infot avalikul üritusel toidu käitlemise kohta leiab ameti kodulehelt.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD