Menu

.      

FOTOD Võrulaste annetus pandi Kanivi sõprade poole teele

  • Kirjutas Kalev Vilgats

FOTOD Võrulaste annetus pandi Kanivi sõprade poole teele FOTOD: Aigar Nagel

Võru Ukraina sõpruslinna Kanivi küsitud ja annetustega ostetud generaator koos väiksema generaatori ja hulga soojade riietega pandi täna pärastlõunal sihtpunkti poole teele.

Saagu Parem juht Piret Haljend ja tema eesti ning ukraina abilised pakkisid keskpäevast nobedasti kotte annetustega. Juba reedel oli kaubaautosse tõstetud generaatorid. „Just selline, 200 kW, nagu ukrainlased küsisid,“ ütles Võru abilinnapea Sixten Sild, kelle korraldada see abiaktsioon oli.

Piret Haljend (vasakult viies) oma eesti ja ukraina abilistega, kes pärast ühisfotot jätkasid abi pakkimist. Abilinnapea Sixten Sild ja autojuht Andrii Kovalchuk leidsid koha furgoonis. FOTOD: Aigar Nagel

Autojuht Andrii Kovalchuk, kes ise on pärit oblastilinnast Žõtomõrist, ütles, et Kaniv on praegu nii elektri kui veeta. Võrulaste teele pandud generaator peab aitama taastada veevarustuse.

Autojuhi arvates kulub tal kohale jõudmiseks umbes neli päeva: 1000 kilomeetrit Võrust Poola-Ukraina piirini ja sealt veel ligi 500 kilomeetrit. Kiirus sõltub sellest, kui pikad on järjekorrad ja sellest tulenevalt ooteaeg piiril. Seepeale avanes Saagu Parem keldriaken ja Sild andis teada, et viimase info kohaselt on transpordile, mis viib Ukrainasse generaatoreid, avatud roheline koridor.

Veel ühe generaatori, kuigi väiksema, võtab kaubaauto peale Riiast.

Võru abilinnapea Sixten Sild vormistamas tollidokumente – seegi töö oli vaja ära teha, et abi viperusteta kohale jõuaks. FOTO: Aiigar Nagel

20 PÄEVA ENIMLOETUD