Rannavalve esindaja: suplusvee kvaliteedi suurim kriitik olgu ujuja ise

Kolmapäeva pärastlõunal oli Tamula järve vesi selge ja läbipaistev. Lehvis roheline, kõigile ujumist lubav lipp, nii vee- kui  ka õhutemperatuuriks oli mõõdetud 20 kraadi. Foto: AIGAR NAGEL

Möödunud nädalavahetusel peetud Võru lastefestival tõi Tamula järve äärde tavapärasest veelgi rohkem rahvast. Võrumaa Teataja lugeja märkas Tamula järvevee rohekat värvust ning vees suplevaid lapsi ja tundis muret, kas vesi ikka ujumiskõlbulik on? Lugeja kinnitusel lehvis tol hetkel rannas roheline ehk kõigile ujumist lubav lipp, kuid vee välimus viitas sinivetika vohamisele.

Muutlik vesi

Sel hooajal peavad Võru randades, selhulgas Tamula rannas, korda Gold Security Group OÜ rannavalvurid. Juhatuse liige Joonas Trolla vastab sinivetikaid puudutavale küsimusele, et vetikad, sealhulgas ka sinivetikad, on vees tegelikult kogu aeg olemas, lihtsalt tuul sõidutab neid mööda järve ringi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD